Spotify'ın ücretli kullanıcı sayısı 108 milyona ulaştı

Dijital müzik streaming platformu Spotify'ın aylık ücretli kullanıcı sayısı toplamda 108 milyona ulaştı. Spotify'ın toplam kullanıcı sayısı ise 232 milyon olarak açıklandı.
Spotify'ın ücretli kullanıcı sayısı 108 milyona ulaştı

Dijital müzik streaming platformu Spotify'ın aylık ücretli kullanıcı sayısı toplamda 108 milyona ulaştı. Spotify'ın toplam kullanıcı sayısı ise 232 milyon olarak açıklandı. Yaptığı açıklamada 232 milyon insanın en az bir ay boyunca kendi hizmetini kullandığını belirten Spotify, yüzde 31'lik bir artış olduğunu açıkladı. 

Ödeme yapan aboneler arasında Spotify'ın 30 günlük deneme sürümünden faydalanan kullanıcılar da bulunuyor. Buna ek olarak, Spotify'ın kısa süre önce 1 dolar karşılığında premium servise erişim olanağı sunan bir kampanya başlattığını da hatırlatalım. Bu da ücretli abone sayısındaki artışı bir nebze de olsa açıklamaya yardımcı oluyor. 

Her ne kadar Spotify'ın kullanıcı sayısında artış olsa da kullanıcı başına gelir sayısında ise yüzde 1'lik bir düşüş görülüyor. Ancak Spotify, eylül ayının sonlarına doğru 110 milyon ve 114 milyon arasında abone sayısına ulaşmak istediğini, aynı zamanda aktif kullanıcı sayısında ise 240 milyona ulaşmak istediklerini belirtiyor.

Spotify'ın en büyük rakiplerinden Apple Music'in ise 60 milyon abonesi bulunuyor. Bu da Spotify'ın ciddi bir farkla daha tüm dünyada daha fazla tercih edildiği anlamına geliyor. Kısa bir zaman önce YouTube Premium'un açılması ve kullanıcı tarafında olumlu yorumlar alması ise ilerleyen dönemde dengeleri ne şekilde değiştirecek merakla bekliyoruz. Ayrıca iOS 13 ile Apple Music'te yapılacak değişikler de yukarıda bahsi geçen sayıların değişmesine neden olabilir. 

Tüm bunlara rağmen Spotify'in ciddi bir ücretli kullanıcı sayısı bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.