Görüntüleri anlamlandıran Trueface, 3,7 milyon dolar yatırım aldı

Makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerini kullanan Trueface, 3,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Görüntüleri anlamlandıran Trueface, 3,7 milyon dolar yatırım aldı

Kameralardan elde ettiğiniz görüntüleri anlamlandırarak işlem yapılabilir veriye dönüştüren bir girişim olan Trueface, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerini kullanan Trueface, 3,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Shaun Moore ve Nezare Chafni tarafından kurulan Trueface, ABD merkezli bir "computer vision" girişimi. Lavrock Ventures, Scout Ventures ve Advantage Ventures'tan yatırım alan Trueface, paylaşılan bilgilere göre aldığı yatırımı ekibini büyütmek, daha büyük bir pazar payına ulaşmak ve iş birlikleri yapmak için kullanacak.

Binaların güvenliği konusunda oldukça önemli bir hizmet sunan Trueface, ABD Hava Kuvvetleri ile de iş birliği içinde. Söz konusu iş birliği sayesinde ABD Hava Kuvvetleri'nin binaları Trueface yazılımı ile korunuyor. Trueface'in fintech, sağlık hizmetleri, perakende satış, insani yardım, yaş doğrulama, dijital kimlik doğrulama ve tehdit tespiti gibi çeşitli senaryolarda kullanılabileceğini de ekleyelim.

Yüz tespiti, yüz tanıma, silah, saldırıları ve tehditleri tespit etme, yaş ve etnik köken tespiti, plaka tanıma, duygu analizi, nesne tespiti, dolandırma tespiti ve ziyaretçi sayısı hesaplama gibi yeteneklere sahip olan Trueface, Mac, Windows, Android, Linux, Raspberry Pi ve IP kameralar ile kullanılabiliyor. Kameralardan elde ettiği veriler ile saldırı veya hırsızlıkları da tespit edebilen Trueface, söz konusu durumlarda sessiz alarmları otomatik olarak aktifleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.