Türk Telekom'un yeni CEO'su Ümit Önal oldu

2005 yılında da Türk Telekom CEO'su olarak görev yapan Paul Doany, 3 yılın ardından CEO'luk görevinden ayrıldı.
Türk Telekom'un yeni CEO'su Ümit Önal oldu

Türk Telekom'da Rami Aslan'dan boşalan CEO'luk koltuğuna yeniden Paul Doany oturduğunu sizlere 2016 yılının Eylül ayında aktarmıştık. Daha önce 2005 yılında da Türk Telekom CEO'su olarak görev yapan Paul Doany, 3 yılın ardından CEO'luk görevinden ayrıldı.

Paylaşılan bilgilere göre Paul Doany'den boşalan CEO'luk koltuğuna 2016 yılından bu yana Türk Telekom’da Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Ümit Önal getirildi. 

Çalışma hayatına medya ve iletişim sektöründe başlayan Ümit Önal, 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu’na katılarak 2015 yılına kadar sırasıyla ATV Genel Müdürlüğü, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2015’te Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenen Ümit Önal, Digitürk’ün BeIN gruba satış sürecini başarıyla yönetti.

2016 yılı sonunda Türk Telekom ailesine katılan Ümit Önal, 2016-2018 yılları arasında Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi, bunun yanı sıra 2018 Aralık ayından itibaren şirketin Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de sürdürmekteydi.

Söz konusu atama ile ilgili bir açıklama yapan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne katkı sağlamak vizyonuyla çıkılan yola, Türk Telekom’da yöneticilik yaptığı satış, pazarlama ve müşteri operasyonlarında büyük başarılar elde eden Ümit Önal ile devam edeceklerini belirtti.

Yeni CEO’ları olan Ümit Önal’ın yönetiminde, Türk Telekom’u daha büyük hedeflere ulaştıracaklarına yürekten inandıklarını da dile getiren Dr. Ömer Fatih Sayan, ayrıca CEO koltuğunda yaklaşık 3 yıldır Türk Telekom'a pek çok katkılar sunan Sayın Dr. Paul Doany’e de Yönetim Kurulu adına teşekkür etti ve bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.