Takeaway.com rakibi Just Eat'i 10,1 milyar dolara satın alıyor

Takeaway.com, rakibi konumundaki Londra merkezli Just Eat'i 10,1 milyar dolara satın alıyor.
Takeaway.com rakibi Just Eat'i 10,1 milyar dolara satın alıyor

Amsterdam merkezli online yemek teslimatı girişimi Takeaway.com, rakibi konumundaki Londra merkezli Just Eat'i satın alıyor. Sektörün en büyük satın almalarından birini gerçekleştirmeye hazırlanan Takeaway.com, Just Eat'i satın almak için 10,1 milyar doları gözden çıkardı. 

İki şirketin satın alma görüşmeleri yaptığı ilk olarak geçtiğimiz Cumartesi günü ortaya çıkmıştı. İlk etapta Just Eat'i satın almak için 6,2 milyar dolar teklif eden Takeaway.com, 10,1 milyar dolar karşılığında Just Eat ile anlaştı. Satın alma anlaşması ile birlikte Just Eat hissedarları sahip oldukları her hisse için 0.09744 Takeaway.com hissesi alacaklar.

Yapılan anlaşmaya göre Just Eat'in bir hissesi 731 peni olarak belirlendi ve şirketin değerlemesi ise 5 milyar sterlin. Takeaway.com'un oldukça agresif bir şekilde satın almalara devam ettiğini de ekleyelim. Bu yıl içinde 930 milyon euro karşılığında Delivery Hero'nun Almanya'daki işini de satın alan Takeaway.com, Avrupa'nın en önemli online yemek teslimatı firmalarından biri haline geldi.

Takeaway.com ve Just Eat'in anlaşmaya varması ile birlikte dünyanın en büyük online yemek teslimatı grubunun oluştuğunu da ekleyelim. Avrupa ve Birleşik Krallık'ta oldukça aktif olan bu grup, ilerleyen dönemlerde Kanada, Latin Amerika ve Avustralya'ya açılacak.

Oluşan yeni grubun başında Takeaway.com CEO'su Jitse Groen yer alacak. Just Eat'in CFO'su konumunda olan Paul Harrison ise anlaşma ile oluşacak olan yeni şirkette CFO olarak görevine devam edecek. Birleşme ile oluşacak olan yeni şirket Amsterdam merkezli olacak fakat faaliyetlerinin büyük bir kısmı Londra üzerinden yönetilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.