Lojistik şirketleri blockchain ile ilgili adımlar atıyor ancak hala blockchain'i anlama aşamasındalar

Lojistik de blockchain ile gelişecek sektörlerden. Sektördeki şirketler henüz blockchain yatırımlarına başlamamış olsalar da blockchain'in sektöre getireceği maliyet avantajı başta olmak üzere birçok yenilik olduğu bilinmekte.

Lojistik, her gün daha çok hızlı ilerleyen gündelik hayata en kolay adapte olan sektörlerden. IoT ve 5G ile cihazlar arası iletişimin artması, e-ticaretin yaygınlaşması ile teslimat sürelerinin daha çabuk yapılması ihtiyacı diğer sektörler gibi lojistik işindeki şirketleri yenilikçi çözümler bulmaya zorluyor. Birbirine bağlı cihaz sayısı, internet hızı arttıkça doğru orantılı olarak öncelikli olarak güvenlik ihtiyacı da artıyor.

Blockchain, lojistik sektörü için güvenlik sağlama, kargo ücretlerini azaltma, paket takibi yapma ve teslimattaki problemleri çözmek gibi birçok noktada kullanılabilecek kurtarıcılardan. Blockchain kullanarak lojistik çözümleri üreten Shipchain CEO'u blockchain'in kullanılmaya başlamasıyla global ticarette 50 milyar dolarlık maliyet avantajı sağlanacağını düşünüyor

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.