İş Bankası'ndan yatırım kararı almayı kolaylaştıracak servis: Robofon Danışmanı

İşCep uygulaması ve İnternet Şubesi’nde sunulacak olan Robofon Danışmanı hizmeti, yatırımcının kendisine özgü finansal durumunu ve ihtiyaçlarını kolayca tamamlanan bir anket yardımıyla önce analiz ediyor, profilini ve risk algısını belirliyor.
İş Bankası'ndan yatırım kararı almayı kolaylaştıracak servis: Robofon Danışmanı

Birikim yapmak isteyen herkese risk tercihlerine uygun yatırım kararı almalarını kolaylaştıracak bir hizmet sunmayı hedefleyen İş Bankası, Robofon Danışmanı ile fon danışmanlığı sunacak. İşCep uygulaması ve İnternet Şubesi’nde sunulacak olan Robofon Danışmanı hizmeti, yatırımcının kendisine özgü finansal durumunu ve ihtiyaçlarını kolayca tamamlanan bir anket yardımıyla önce analiz ediyor, profilini ve risk algısını belirliyor.

Küçük tutarlar ile dahi birikim yapmak isteyen herkese sunulan Robofon Danışmanı, İş Portföy uzmanlığında yönetilen Robofon Ailesi içerisinden, kişiye özel en uygun fon bulunarak yatırım yapılmasına olanak sağlanıyor. Yerli bir fintech olan Smart Advice tarafından geliştirilen Robofon Danışmanı’nın Yatırımcı Profilleme Modülü, aynı zamanda banka ve fintech iş birliği ile gerçekleştirilen bir çözüm olarak ön plana çıkıyor.

Smart Advice Risk Profilleme Algoritması ile müşterilere kişiselleştirilmiş bir yatırım portföyü oluşturmak için finansal durumları, yatırım deneyimleri ve risk iştahları hakkında bir dizi soru soruyor. Model, tasarruf sahiplerinin finansal karar almalarına yardımcı oluyor.

Robofon Danışmanı hizmeti ile ilgili bir açıklama paylaşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, İşCep ve İnternet Şube’ye entegre ettikleri Robofon Danışmanı'nın, tasarruf sahipleri için yatırım fonları dünyasına bir giriş noktası olacağını ve risk profillerine uygun yatırım kararları almalarını kolaylaştıracağını belirtti.

Smart Advice Kurucu ortağı Onur Yurtsever ise bireysel emeklilik fonlarından sonra yatırım fonlarında da, müşterilerin kendilerine uygun yatırım kararı almalarına yardımcı olacak Türkiye'nin ilk yatırımcı psikoloji ve davranış testini Türkiye İş Bankası ile birlikte sektöre sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.