Facebook'un eski kurucu ortağı Chris Hughes, Facebook'a karşı tekel soruşturması için FTC ile bir araya geldi

Hughes, Facebook'u parçalara ayrımak için önde gelen iki anti-tröst savunucusu Tim Wu ve Scott Hemphill ile birlikte Federal Ticaret Komisyonu ve bir takım eyalet savcılarıyla bir araya geldi. 
Facebook'un eski kurucu ortağı Chris Hughes, Facebook'a karşı tekel soruşturması için FTC ile bir araya geldi

Uzun süredir sosyal ağa dair eleştirel açıklamalarıyla gündeme gelen Facebook'un kurucu ortağı Chris Hughes, ABD yasa koyucularıyla Facebook'u parçalara ayırmak konusunda görüş alışverişinde bulunuyor. 

Bildiğiniz üzere ABD senatosunda bir süredir Facebook, Google ve Amazon gibi teknoloji devlerinin tekelleşmesine karşı adımlar atılması konuşuluyor. Geçtiğimiz ay FTC'nin Facebook'a karşı bir anti-tröst soruşturması başlatmasıyla atılan ilk adımı, Adalet Bakanlığı da anti-tröst gözetimi için şirkete yeni bir dava açması takip etti.  

Geçtiğimiz haftalarda ise 2007'de şirketten ayrılan Hughes, önde gelen iki anti-tröst savunucusu Tim Wu ve Scott Hemphill ile birlikte Federal Ticaret Komisyonu ve bir takım eyalet savcılarıyla bir araya geldi. 

Hughes'un hazırladığı sunuma bakıldığında, Facebook'un eski kurucu ortağının  "savunma amaçlı seri satın almalar" üzerine bir antitröst yaklaşımı benimsediğini söyleyebiliriz.

Bu yaklaşıma göre Facebook'un rekabete dayalı tehditleri ortadan kaldırmak için rakip şirketleri satın aldı. Böylece reklam endüstrisindeki konumu güçlendirdi ve reklam verenlerden daha fazla ücret alabildi. 

Hughes ve FTC arasında gerçekleşen bu buluşmanın Facebook'un ikinci çeyrek kazanç raporunu yayınlamasının ardından gündeme geldiğini de belirtelim. Hughes tarafından yetkilendiren bir sözcü ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, FTC, Adalet Bakanlığı, Wu ve Hemphill de sessizliğinii koruyor. 

Bu arada Hughes'un Facebook ile ilgili görüşlerini hatırlatmakta fayda var. Bu yılın Mayıs ayında verdiği bir röportajda Hughes, Facebook'un girişimciliğe yer bırakmayarak türünün en büyüğü haline geldiğini ve tüketici seçimlerini kısıtladığını belirtmişti. Hughes  aynı zamanda WhatsApp ve Instagram satın almasının gerçekleşmemesi ve telafi edilmesi gerektiğini de ifade etmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.