Bankacılıkta Yeni Dünya Düzeni: Açık Bankacılık [Rapor]

Dünyada açık bankacılığa nasıl bir yaklaşım var ve potansiyel iş modelleri nasıl olabilir? HSBC, ING gibi global bankalar bu transformasyonu nasıl sağladı? Üçüncü parti uygulamalar burada nasıl konumlanıyor? Globaldeki örnekleri incelediğimizde Türkiye’deki bankaları nasıl bir fırsat bekliyor?
Bankacılıkta Yeni Dünya Düzeni: Açık Bankacılık [Rapor]

Açık bankacılık - open banking - Türkiye’de henüz yerini tam bulamamış olsa da globalde yavaş yavaş görünürlüğünü artırarak klasik bankalara rakip olmuş durumda. Özellikle bankalar ve üçüncü partiler arasında sağlanan rekabetin artacağı bu yeni ekosistemde klasik rollerin de değişeceği öngörülüyor. Rekabetin müşterinin yararına olacağı yeni durumda fintech’lere ve bankalara yeni ürün ve hizmetler geliştirme yönüyle  büyük alan sunuluyor. 

Bununla birlikte bölgeden bağımsız regülasyon uygulamalarını ve data güvenliği önlemlerinin alınmasını da yanında getiriyor. Ülke bazında farklı gelişim ivmesi olan düzenlemeler nedeniyle açık bankacılığın ivme  kazanma zamanı net olmamakla birlikte önümüzdeki dönem yeni modellerin karşımıza yüksek oranda çıkması öngörülmekte. 

Bankacılıkta Yeni Dünya Düzeni: Açık Bankacılık [Rapor]
Bankacılıkta Yeni Dünya Düzeni: Açık Bankacılık [Rapor]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.