Toyota, Asyalı araç çağırma uygulaması Didi'ye 600 milyon dolar yatırım yapacak

Toyota, perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin merkezli araç çağırma girişimi Didi Chuxing'e iş birliğini genişletmek ve geliştirmek için 600 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.
Toyota, Asyalı araç çağırma uygulaması Didi'ye 600 milyon dolar yatırım yapacak

Toyota, perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin merkezli araç çağırma girişimi Didi Chuxing'e iş birliğini genişletmek ve geliştirmek için 600 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu hamle ile Çin'de otomobil üreticilerinin kendi sürüş hizmetlerini başlattıklarını ve Didi ekibi gibi şirketlerin otomobil üreticileri için otomobiller geliştirmek üzere olduklarını söylemek mümkün.

Anlaşmanın bir parçası olarak, iki şirket ayrıca Didi'nin sürüş paylaşımı platformundaki sürücülere araçla ilgili hizmetler sağlamak için GAC Toyota Motor ile ortak bir girişim kuracaklar. GAC Toyota'nın, Toyota ile Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan GAC Grubu'nun ortak girişimi olduğunu da belirtelim. Ayrıca geçtiğimiz mayıs ayında, Nikkei Asian Review'ün Toyota'nın Didi'ye 550 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı düşündüğü ve Çin'de yeni bir mobilite hizmetleri şirketi kurulduğu bildirimişti.

Didi ve Toyota, geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, özerk sürüş yazılımı, tamamen elektrikli bir batarya ve “e-Palet” veya modülleri içeren mobilite ve araç paylaşım platformu için Toyota tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanan hizmetler üzerinde birlikte çalışacağını duyurmuştu. Bu geliştirilen teknolojinin, küçük ebatlardaki yolcu otobüslerinden farklı ebatlardaki otonom araçlara kadar kullanılabileceğinin altını çizelim.

Son olarak, Didi'nin Toyota ile ortaklığının, Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi ve FAW, Dongfeng gibi büyük Çinli otomobil üreticileri de dahil olmak üzere D-Alliance'ın bir parçası olduğunu da belirtelim. Ayrıca Didi, geçtiğimiz günlerde Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden olan FAW, Dongfeng ve GAC ile yapılan anlaşmaların bir parçası olarak yolculuk platformunu üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına açacağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.