The New York Times sahte haberlerle mücadele etmek için blockchain teknolojisini kullanacak

Mart ayında Blockchain teknolojisi ile ilgili bir iş ilanı yayınlayan The New York Times, aylar sonra Blockchain teknolojisini ne amaçla kullanacağını duyurdu.
The New York Times sahte haberlerle mücadele etmek için blockchain teknolojisini kullanacak

Geçtiğimiz Mart ayında ABD'nin en önemli medya kurumlarından olan The New York Times'ın haberlerini yayınlamak için blockchain teknolojisini kullanmayı başlayacağı ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Mart ayında Blockchain teknolojisi ile ilgili bir iş ilanı yayınlayan The New York Times, aylar sonra Blockchain teknolojisini ne amaçla kullanacağını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre The New York Times, sahte haberlerle savaşmak için blockchain teknolojisini kullanacak. Dün yayıncıların yanlış bilgilendirme ile savaşmalarına yardımcı olacak yeni yollar araştıran News Provenance isimli bir proje başlatan The New York Times, gazetenin Ar-Ge biriminin Hyperledger Fabric’in blockchain tabanlı teknolojisini kullanmayı planladığını duyurdu.

IBM'in girişim hızlandırma programı olan IBM Garage ile iş birliğine de giden The New York Times, Hyperledger Fabric tarafından sağlanacak olan blockchain teknolojisini haberlerin içinde yer alan fotoğrafları doğrulamak ve sahte haberlerle mücadele etmek için kullanacak. News Provenance projesinin temel amacı ise yanlış bilgilendirme ve sahte haberlere karşı mücadele etmek.

News Provenance projesi ile ilgili bir web sitesi de hazırlayan The New York Times, projesinin tüm detaylarını ve konu ile ilgili gelişmeleri söz konusu web sitesi üzerinden de paylaşacak. The New York Times'ın News Provenance projesi ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.