TikTok'un ana şirketi ByteDance, yapay zeka müzik şirketi Jukedeck'i satın aldı

Yapa zeka destekli olarak müzik üreten Jukedeck, TikTok'u lisanslı müziklerin telif maliyetlerinden kurtarabilir.
TikTok'un ana şirketi ByteDance, yapay zeka müzik şirketi Jukedeck'i satın aldı

TikTok'un ana şirketi ByteDance, yapay zeka tabanlı müzik yazılımı geliştiren girişim Jukedeck'i satın aldı. Bilmeyenler için Jukedeck'in otomatik olarak müzik üreten bir araç geliştirdiğini söyleyelim. Bu araç üzerinden kullanıcılar otomatik olarak üretilen müziğin uzunluğunu, temposunu ve kreşendolarını kolayca belirleyebiliyor.

Platformunda sıklıkla lisanslı müziklere yer veren TikTok, bu satın alma ile birlikte Jukedeck'in ürettiği müziklerden faydalanmayı planlıyor olabilir. TikTok'un dublaj benzeri kısa formatlı videolarında kullanılabilecek olan Jukedeck müzikleri, kullanıcılara daha yaratıcı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilir. 

Bunun yanı sıra TikTok'ta Jukedeck müziklerinin kullanılmasıyla, şirket telif ödediği müziklerin mali yükünü azaltabilir. Şimdiye kadar sadece lisanslı müzikler üzerinden ilerleyen TikTok, müziklerin kullanıldığı her bir içerik telif ödemek zorunda kalıyordu. Kullanıcıların lisanssız müziklere yönelmesi, TikTok'un plak şirketleriyle yaptığı anlaşmaları da etkileyebilir. 

Öte yandan TikTok'taki içerik üreticiler, lisanssız içerikleri telif hakları kısıtlamalarına takılmadan diğer sosyal mecralarda da paylaşabilir. 

Jukedeck CEO'sunun LinkedIn profilini güncellemesiyle ortaya çıkan bu satın alma hakkında detaylı bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Jukedeck'in websitesinde ise Jukedeck'in artık çevrimdışı olduğunu belirten bir mesaj yer alıyor. Mesajda şu ifadelere yer veriliyor; 

Şu anda daha fazla açıklama yapamıyoruz ancak müzikal yapay zeka kullanarak yaratıcılığı beslemeye devam etmek için can atıyoruz. 

Satın almanın ardından Jukedeck'in CEO'sunun Bytedance'in Yapay zeka laboratuvarında direktör olarak çalışmaya başladığını da ekleyelim. Bytedance ise şimdilik satın almaya dair sessizliğini korumaya devam ediyor. Yakın zamanda Spotify benzeri müzik yayın hizmetini yayına alacağını duyuran ByteDance'in yapay zeka ile üreteceği müzikleri nasıl konumlandıracağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.