TikTok'un çatı şirketi ByteDance, Spotify ve Apple Music'e rakip oluyor

ByteDance, Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda hizmeti hedefleyeceğini ve hizmetin aylar içinde başlayacağını söylüyor.
TikTok'un çatı şirketi ByteDance, Spotify ve Apple Music'e rakip oluyor

Dün sizinle TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in Messenger benzeri anlık mesajlaşma uygulaması olan Flipchat'i, orijinal adıyla Feiliao'yu tanıttığı haberini paylaşmıştık. Bugün paylaşılan habere göre ByteDance, Spotify benzeri kendi dijital streaming platformunu oluşturuyor. Anlaşılan şirket, sadece Messenger ya da WeChat'e rakip olmakla kalmıyor, gözünü daha farklı platformlara da dikiyor. 

Bloomberg'ün haberine göre Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance, Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda hizmeti hedefleyeceğini ve hizmetin aylar içinde başlayacağını söylüyor. Kullanıcıların ByteDance'in müzik servisine erişmek için ücret ödemek zorunda olduklarını belirtelim. Ancak bu müzik servisleri ve sanatçılar arasındaki telif ücretlerini düşündüğümüzde çok da şaşırtıcı bir bilgi olarak karşımıza çıkmıyor. Bu da yeni serviste ücretsiz platformlara kıyasla daha yüksek telif ücretleri ödenebileceği anlamına geliyor. 

ByteDance’in halihazırda Hindistan’ın en büyük iki plak şirketi diyebileceğimiz T-Series ve Times Music ile anlaşmaya vardığı bilgisi paylaşıldı. 100'den fazla ByteDance çalışanı, dünyanın en büyük plak şirketleri diyebileceğimiz Warner Music, Sony Music ve Universal Music ile henüz anlaşma imzalamamış olsa da bu şirketlerin ByteDance'in hedefinde olduğunu belirtelim. Eğer bu anlaşmalar imzalanırsa Spotify ve Apple Music için ciddi anlamda rakip bir platformun bizi bekleyeceğini söyleyebiliriz. 

ByteDance'in gençler arasında popüler olan ve müziği arka plana alan kısa videoları paylaşmalarına izin veren viral video uygulaması TikTok, şarkıların popülaritesinin önemli ölçüde artırabileceğini de kanıtlıyor. Bunun yeni müzik platformuna ne gibi fayda sağlayacağı henüz belirsiz olsa da tüm dünyada ortalama yarım milyar kullanıcısı bulunan TikTok baz alındığında önemli bir kitleye ulaşacaktır diyebiliriz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.