Apple'ın sağlık uygulaması, iOS 13 ile birlikte daha verimli çalışacak

Henüz Beta aşamasında olan iOS 13,, özellikle sağlık takibi konusunda önemli özellikler barındırıyor.
Apple'ın sağlık uygulaması, iOS 13 ile birlikte daha verimli çalışacak

Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan ve iPhone modellerine önemli yenilikler katacak olan iOS 13, Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikle birlikte resmen kullanıma sunulacak. Henüz Beta aşamasında olan işletim sistemi, özellikle sağlık takibi konusunda önemli özellikler barındırıyor.

iOS 13 güncellemesiyle birlikte yeni özellikle kazanacak olan Apple'ın sağlık uygulaması, kullanıcı deneyimi anlamında daha başarılı bir uygulamaya dönüşecek. Gelecek güncelleme ile birlikte daha kapsamlı ve kullanışlı bir anasayfaya sahip olacak olan sağlık uygulaması, favori sağlık bilgilerinize daha kolay ulaşmanızı sağlıyor.

Kısacası anasayfasında küçük bir özet kısmı bulunduran yeni sağlık uygulaması, bireysel istatistik kısmında tıkladığınızda ise kişisel sağlık verileriniz ile ilgili daha detaylı bilgileri kullanıcısına sunuyor. iOS 12'deki sağlık uygulaması sağlık etkinliklerinizi geçerli günden itibaren varsayılan olarak görüntüler ve her sağlık ölçütü türünü kategoriye göre düzenleyen ayrı bir sekmeye sahipti.

Yeni sağlık uygulamasında ise anasayfasında daha fazla bilgi barındırıyor. Bu bilgiler arasında haftalık uyku takibi ve sağlık bilgileri de yer alıyor. Kısacası tasarım değişikliği ile birlikte kategoriler arasında gezmek verine anasayfadan istediğiniz verilere ulaşabiliyorsunuz. 

"Tüm sağlık verilerini göster" düğmesine dokunduğunuzda ise, geçerli güne ilişkin tüm alakalı sağlık verilerinizin yer aldığını başka bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfada hem günlük hem de haftalık olarak gelişiminizi de gözler önüne seren sağlık uygulaması, gelişiminizi göstermek için halka şeklinde grafikler kullanıyor.

Eski uygulamaya oranla daha detaylı bilgiler sunan sağlık uygulaması, verileriniz ile ilgili çıkarımlarda da bulunuyor. Örneğin bir önceki haftaya oranla daha az yürüdüyseniz bu konuda sizi yazılı olarak bilgilendiren uygulama, istatistiklerin ve sayıların gerçekte ne anlama geldiğini kullanıcısına aktarıyor. Sağlık uygulamasına işitme sağlığı ile ilgili yeni bir metriğin eklendiğini de belirtelim. Yeni metrik sayesinde kullanıcılar dinledikleri seslerin yüksekliği ve ses yüksekliklerinin ne denli sağlıklı oldukları ile ilgili bilgilere erişebilecekler. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.