Yapay zeka ile desteklenen robotik süreç otomasyonu aracı: Buck.ai

Buck.ai, kullanıcıların müşterilerine YELP üzerinden sorulan sorular için cevap verebilmesi için tarayıcı otomasyonunu ve özel olarak eğitilmiş sohbetleri kullanıyor.
Yapay zeka ile desteklenen robotik süreç otomasyonu aracı: Buck.ai

Buck.ai, yapay zeka ile desteklenen bir robotik süreç otomasyonu aracı olarak faaliyet gösteriyor. Daha detaylandırmak gerekirse Buck.ai kullanıcısı olan işletmeler, müşterilerinden YELP üzerinden gelen sorulara için cevap verebilmesi için tarayıcı otomasyonunu ve özel olarak eğitilmiş sohbetleri kullanıyor. Buck.ai kullanarak, randevu veya satış olmak üzere dönüşüm oranını daha az müşteriyle daha kısa sürede artırabilmek mümkün oluyor.

"AI-enabled RPA tool” olarak tanımlanan Buck.ai, orta ölçekte işletmelerin günlük hayatlarındaki tekrarlanabilir ve sıradan olan operasyonlarını otomasyon ile çözüp asıl farkın ve etkinin oluştuğu ana iş alanlarına odaklanmalarını sağlıyor. 

Türkiye'den 250 bin dolar, ABD'den 100 bin dolar yatırım

Utku Kaynar, Buğra Pamuksüzer ve Aditya Bhuwania'nın kurucu ortakları olduğu Buck.ai'ın ekibinde, 5 tam zamanlı mühendis ve 7 key-advisor bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye'den 250 bin dolar yatırım alan Buck.ai'ın ABD’de bulunan Berkeley Üniversitesi'nin Skydeck Fonu'ndan 100 bin dolar yatırım aldığını da belirtelim. Girişimin Berkeley'in SkyDeck girişim hızlandırma programına seçildiğini de belirtelim. Türkiye'de ise Buck.ai'ı destekleyenler ve girişime yatırım yapanlar arasında StartersHub, Startupbootcamp, 3S Landing Pad, TR Angels ve ODTÜ Growth Circuit bulunuyor.

Buck.ai, otomasyonun içine yapay zeka ekliyor

Globalde birçok rakibi bulunan Buck.ai, rakiplerinden otomasyonun içine yapay zeka ekliyor oluşuyla ayrılıyor. Otomasyon gerekli kas gücünü verirken yapay zeka da işin içine zeka kısmını koyuyor. Girişimin hedef pazarı rakiplerinden daha farklı. Buck.ai, rekabet genelde Fortune 500 şirketlerinin peşinde, şirket orta ölçeğe ulaşılabilir ve güvenilir bir altyapı sağlamaya odaklanıyor. Buck.ai'ın sektörler özelinde hazır tanımlanmış “Tak-Çalıştır” şeklinde işlev gören süreçleri bulunuyor. 

Ocak ayına kadar Skydeck programını başarı ile tamamlamayı hedefleyen Buck.ai, yeni dikeylerde denemeler yaparak biraz daha ürün/pazar uyumu yakalama ve bunun yanı sıra daha ağırlıklı olarak odaklanabileceği sektörler belirlemeyi hedefliyor. 

Ocak ayında bir tur daha yatırım almayı planlayan Buck.ai, alacağı yeni yatırımı büyüme odağında harcayacağını belirtiyor. Şirketin Silikon Vadisi'nden bu tur için şimdiden taahhütler aldığını da belirtelim. Ayrıca Buck.ai'ın girişimler için aylık 49 dolara, diğer kuruluşlar için aylık 149 dolara hizmet verdiğini de hatırlatalım. Yıllık olarak plan satın almak isteyen girişimler 499 dolar öderken, diğer kuruluşların 1699 dolar ödemesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.