Küçük işletmeler için Instagram Hikaye İstatistikleri rehberi

Instagram Hikayeler İstatistiklerini detaylı anlattığımız bu yazıda, küçük işletmeler için basit öneriler de sunuyoruz.
Küçük işletmeler için Instagram Hikaye İstatistikleri rehberi

Instagram Hikayeler, uygulama içinde geçici bir format olarak konumlansa da etkileşim oranının yüksekliği ile ölçümlenmesi gereken en önemli paylaşım formatlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Günlük kullanıcı sayısı Ocak ayında 500 milyonu geçen Instagram Hikayeler, aynı zamanda yeni alışveriş özellikleriyle markaların göz bebeği. Hatta en çok görüntülenen Hikayelerin üçte biri markalar oluşturuyor.

Bu yazımızda Instagram Hikayeler İstatistiklerinden nasıl faydalanabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz. 

İstatistikler üzerinden Instagram Hikaye İstatistiklerine nasıl ulaşırsınız? 

Öncelikle Instagram Hikaye İstatistiklerinin, Hikaye yayınlandıktan 14 gün sonrasına kadar panelde tutulduğunu belirtelim. Bu istatitiklere ulaşmanın ise iki farklı yolu mevcut. 

İstatistiklere Profilden ulaşma

Öncelikle profilinize gidin ve sağ üst köşedeki menüye basın. 

Sonrasında ise İstatistiklere basarak İçerik seçeneğini tercih edin. 

Son adımda Hikayeler kısmına gelerek, istatistikleri kolayca inceleyebilirsiniz. 

İstatistiklere Hikayelerden ulaşma

Hikayeye tıklayın ve yukarı kaydırın

İstatistik simgesine basın. Bu alanda görüntüleme ve etkileşim simgeleri arasında geçiş yapabileceğinizi belirtelim.

Bu arada Hikayeler yalnızca 24 saat yayında olsa da istatistiklerine arşiv üzerinden de erişebilirsiniz.

Arşiv'inizi ziyaret etmek için profiliniz üzerinden sağ üst köşedeki saat simgesine tıklayın. Arşive ulaştığınızda İstatistiklerini incelemek istediğiniz Hikayeyi seçmeniz yeterli. 

Son olarak Hikaye istatistiklerine erişmek için bir işletme hesabına sahip olmanız gerektiğini de ekleyelim. 

Instagram Hikaye İstatistiklerine detaylı bakış 

Instagram İstatistiklerı Etkileşimler, Keşif ve Navigation olmak üzere üç farklı kategoriye sahiptir. Her bir kategori küçük bir özet sunar ve farklı etkileşim çeşitlerinin alt kırımlarını inceler. 

Etkileşimler

Etkileşim ölçümlemesi, cevaplama ve profil ziyareti dahil olmak üzere kullanıcıların bir hikayeyi gördüğünde sergilediği davranışların toplamından oluşuyor. Bu alt kırılımlra beraber bakalım; 

  • Cevaplar: Kullanıcıların Hikayenize kaç kez cevap verdiğini gösterir
  • Profil Ziyaretleri: İnsanların hikayeniz üzerinden profilinizi kaç kez ziyaret ettiğini gösterir.
  • Çıkartma tıklamaları:İnsanların bir konuma, hashtag'e, mention'a ve ürün çıkartmasına kaç kez bastığını gösterir. 

Etkileşimlerin Önemi

Etkileşim analizleri görüntüleyenlerin Hikayeniz'e bağlılığını ölçümler. Olumlu cevaplar ve profil ziyaretleri gibi metrikler görüntüleyenlerin nelerden hoşlandığını anlamanızı kolaylaştırır. Böylece siz de içerik paylaşımlarınızı bu iç görü odağında gerçekleştirebilirsiniz. 

Eğer Hiakey etkileşiminizi arttırmak istiyorsanız, anket, soru ve emoji slider çıkartmasından faydalanabilirsiniz. Bu çıkartmalar sayesinde Hikayeleri görüntüleyenler ile hızlıca etkileşime geçebilir ve daha da önemlisi markanıza dair önemli geri bildirimler alabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Hikayeler'de hashtag kullanımının etkileşimi arttırdığını belirtelim. 99Firms'ün yaptığı bir çalışmaya göre hashtagler, Instagram Hikayeler'deki etkileşimi yüzde 12 oranında arttırıyor. 

Keşif 

Keşif, Instagram Hikayenizi görüntüleyen hesap sayısını gösterir. Bu arada Instagram bu sayısının bir tahmin olduğunu ve her zaman gerçek rakamı yansıtmayabileceğini belirtiyor. 

  • Görüntülemeler: Hikayenizin toplam görüntülenme sayısını gösterir. 
  • Takipler: Sizi takip etmeye başlayan hesap sayısını gösterir. 

Keşif İstatistiklerinin Önemi

Keşif ve görüntüleme istatistikleri, takipçi kitlenizin kapsamını anlamak açısından mühimdir. Bu istatistikler sayesinde etkileşim oranınızı kolayca hesaplayabilir, içeriğinizin kaç kişi tarafından keşfedildiğini takip edebilirsiniz. 

Üstelik Hikayeler üzerinden kazandığınız yeni takipçilerin oranını bilmek, hikayelerin marka bilinirliğinize etkisini hesaplamanıza da yardımcı olur. 

Eğer hikayelerinizin daha fazla kullanıcı tarafından keşfedilmesini istiyorsanız Konum ve hashtagler çıkarmalarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylece hikayeleriniz, konum ve hashtag hikayeleri üzerinden görüntülenebilir ve aramalarda kullanıcıların karşısına çıkabilir. 

Gezinme 

Gezinme istatistikleri Instagram Hikayenizin tamamlanma oranını gösterir. Gezinme istatistikleri, insanların hikayenizde gezerken izlediği davranışları görmenizi sağlar. 

  • Geri: Kaç kez bir önceki hikayeye gidildiğini gösterir. 
  • İleri: Kaç kez bir sonraki hikayeye gidildiğini gösterir. 
  • Sonraki Hikaye: Bir sonraki hesabın hikayesine kaç kez geçildiğini gösterir. 
  • Çıkış: İnsanların kaç kez hikayenizi kapattığını gösterir. 

Gezinme İstatistiklerinin Önemi

Tıpkı etkileşim istatistiklerinde olduğu gibi, gezinme istatistikleri de bize görüntüleyenlerin hikaye üzerindeki hareketlerini gösteriyor. Hikayelerinizde, ileri, çıkış ve sonraki profile atlama syaıları yüksekse, içeriklerinizi gözden geçirmenizde fayda var. 

Ancak eğer kullanıcılar geriye gittiyse bir önceki hikayeyi beğendikleri ve orada sunulan içeriğe detaylı olarak bakmak istedikleri anlamına gelebilir.

Bu arada hikayelerinize bir eylem çağrısı ekleyerek kullanıcılarınızın dikkatini çekmeniz de mümkün. Kullandığınız fotoğraf ve videoların ilgi çekici olmasına özen göstermenizi ve metin, çıkartma gibi özelliklerden faydalanmanızı tavsiye ederiz. 

Instagram Hikaye İstatistikleri ile yapılan ölçümlemeler

Hashtag ve Konum Çıkartmalarının Ölçümlenmesi 

Instagram'daki çıkartmalar, uzun süredir konum etiketlerini, hashtaglerin, bahsetmeleri ve ürün etiketlerini de kapsıyor. Bu çıkartmaların etkinliğini ölçümlemek için Hikaye İstatistiklerinde yer alan Etkileşimler kısmına bakmanız yeterli. Eğer hikayeyi görüntüleyenler kullandığınız çıkartmalara basıyorsa doğru hedef kitleye yönelik bir paylaşım yaptığınızı söyleyebiliriz. 

Instagram Hikayelerin Ölçümlenmesi 

Instagram Hikayelerin etkileşim oranını ölçümlemek için ne yazık ki geniş kapsamlı bir standart bulunmuyor. Ancak etkileşimi takip etmenin birkaç farklı yolu mevcut. Her rakamı takipçilere bölmek ise bu yöntemlerden en çok öne çıkanı. Böylece takipçilerinizin yüzde kaçının hikayelerinizi görüntülediğini bulabilirsiniz.

Bu noktada etkileşim kısmından takipçilerin Instagram Hikayeler'deki bağlılığını kontrol edebileceğinizi hatırlatalım. Hikayeniz üzerinde gerçekleşen her eylemi kolayca görebildiğiniz bu alanda her bir alt kırılımı birbirine bölerek oranlayabilirsiniz.

Instagram Hikayelerde Keşif Ölçümlemesi 

Instagram'ın yaptığı araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 60'ı platformda yeni ürünler keşfettiğini söylüyor. Hikayeler ise kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen bu keşfin temel taşını oluşturuyor. 

Keşif istatistiği altında yer alan Görüntülemeler ve erişim markalar için oldukça önemli veriler sunsa da, Instagram keşif sekmesi altında sizi takip eden ve takip etmeyen hesapların oranlarını sunmuyor. Eğer toplam erişiminiz toplam takipçi sayınızdan yukardaysa, bu yeni kullanıcılara ulaştığınızı gösterir. 

Keşif'in en dikkate değer alt kırılımının ise Takip olduğunu söylemek mümkün. Hikayenizde Takip metriğinin yüksek olması hesabınız ile yeni karşılaşan kullanıcıların içeriklerinizi sevdiğini ve sizi takip ettiğini gösterir.

Instagram Hikayelerde Yukarı Kaydır Ölçümlemesi 

99Fims'e göre Instagram Hikayeleri görüntüleyenlerin yüzde 15 ile 25 arasında değişen belli bir kısmı eğer yukarı kaydırma özelliği var ise bu özellikten faydalandığını belirtiyor. Bu özellik sayesinde markalar UTM parametrelerini de kolayca değerlendirebiliyor. Böylece yalnızca profil ziyaretleri ya da görüntülemeler değil web sitesi ziyaretleri de ölçümlenebilmiş oluyor. Bu arada yukarı kaydırma özelliğinin yalnızca 10 binden fazla takipçiye sahip kullanıcılara açık olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.