Selfie'leri klasik portrelere dönüştüren yapay zeka tabanlı platform: AIPortraits

AIPortraits, tıpkı FaceApp'e benziyor, ancak bu kez kişilerin fotoğraflarını klasik dönem portrelerine dönüştürüyor.
Selfie'leri klasik portrelere dönüştüren yapay zeka tabanlı platform: AIPortraits

Son dönemde özellikle yaşlandırma efektiyle FaceApp'in oldukça popüler hale geldiğinden bahsetmiştik. Bir başka platform olan AIPortraits de tıpkı FaceApp'e benziyor, ancak bu kez kişilerin fotoğraflarını klasik dönem portrelerine dönüştürüyor.

AIPortraits, önceki yapay zeka yöntemlerinden farklı olarak, rakip ağ (GAN) olarak bilinen şeyi kullanıyor. Buna göre herhangi bir selfie içindeki belirli öğeler algoritmadan belirli bir stil kullanmasını isteyebiliyor. Uygulama, kişinin alnının pürüzsüzlüğü, alnın düzgünlüğü gibi kısımları vurgulayan bir Rönesans tarzına karar veriyor ve ona uygun algoritmasını söylüyor. Zaten birkaç farklı selfie denerseniz, kesinlikle farklı sonuçlar elde edeceksiniz.

AIPortraits'i kullanmaksa gerçekten çok basit. Siteye girdikten sonra herhangi bir üyelik gerekmiyor. Direkt olarak fotoğrafınızı yüklüyorsunuz ve akabinde sizin yüzünüze benzeyen bir rönesans portresi karşınıza çıkıyor. Site, yüzünüzü sahte yağ, sulu boya veya mürekkeple doldurmak için 45 bin klasik portrede eğitilmiş bir algoritma kullanıyor. Rembrandt'tan Titian'a ve Van Gogh'a birçok sanatçıyı kapsayan bu veritabanında yer alan çok sayıda stil bulunuyor.

FaceApp'le ortaya çıkan en büyük problemlerden biri de gizlilik sorunuydu. Ancak AIPortraits'te böyle bir sorunun bulunmadığını belirtelim, zira gizlilik politikasına göre fotoğraflarınız portreyi oluşturmak için içerik oluşturucuların sunucularına gönderiliyor. Ancak araştırmacılar, verilerinizi başka bir amaç için kullanmayacaklarına söz veriyor ve gönderdiğiniz görüntüler kullanımdan hemen sonra derhal siliniyor.

AIPortraits'i kendi fotoğraflarınız için buradan deneyebilirsiniz. Sadece yüz fotoğraflarının dönüştürülebildiğini, kedi, köpek gibi hayvanların fotoğrafları için AIPortraits'in işe yaramadığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.