BBVA'dan 50 milyon sterlin yatırım alan Atom Bank'in değerlemesi 530 milyon sterlini geçti

Özellikle kişisel ve ticari bankacılık ürünleri sunan mobil cihazlar için inşa edilmiş İngiltere merkezli challenger bankası Atom Bank, BBVA liderliğindeki yatırım turunda 50 milyon sterlin yatırım aldı.
BBVA'dan 50 milyon sterlin yatırım alan Atom Bank'in değerlemesi 530 milyon sterlini geçti

Özellikle kişisel ve ticari bankacılık ürünleri sunan mobil cihazlar için inşa edilmiş İngiltere merkezli challenger bankası Atom Bank, BBVA liderliğindeki yatırım turunda 50 milyon sterlin yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler ise Toscafund ve Woodford Patient Capital Trust oldu.

50 milyon sterlinlik yeni yatırımın bankanın teknolojiye yatırımını sürdürmek için kullanılacağını belirtelim. Ayrıca son yatırımla birlikte Atom Bank'in bu zamana kadar aldığı yatırım miktarı 419 milyon sterline çıkmış oldu. Şirketin değerlemesi ise 530 milyon sterlini geçti. Atom Bank'in CEO'su Mark Mullen, Kuzey Doğu'da ekiplerini büyüttüklerini ve bünyelerine sonbaharda, Instant Access (Anında Erişim) tasarrufuyla başlayarak sundukları ürün ve hizmetleri çeşitlendirmelerine yardımcı olmak için bu yıl 50 yeni görev ekleyeceklerini söyledi. Atom Bank'in İngiltere bankacılığındaki olumlu değişimi sağlamadaki rolünün önemine her zamankinden daha fazla inandıklarını da sözlerine ekledi.

Bankanın, ev sahipleri ve küçük işletmeler için toplam kredisi, geçtiğimiz yıl yüzde 76 oranında artarak 2,4 milyar sterlin olan mevduatlardaki büyümeyle desteklenerek 2,4 milyar sterline yükseldi. Şu anda Atom, her hafta 20 milyon sterlin iş ve 10 milyon sterlin konut ipotek başvurusu kabul ediyor. Bunların yanında Atom'un bankayı bulut tabanlı teknolojiye dönüştürmek konusunda ilerleme kaydettiğini söyleyebiliriz. Şirket yakında, Thought Machine'in sözleşmeli çekirdek bankacılık teknolojisini kullanarak yeni ürünler piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Ayrıca bu yılın başlarında, IBS Intelligence'ın Atom Bank'in, Atom'un kişisel ve ticari bankacılık ürünleri sunmasına olanak tanıyacak, Thought Machine'in Vault platformunu uygulamak için Londra merkezli fintech Thought Machine ile ortaklığını bildirdiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.