Apple, Intel'in 5G modem birimini 1 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Apple, modem ve işlemci üreticisi olarak tanınan Intel'in mobil 5G modemler üzerine çalışan birimini satın almaya hazırlanıyor.
Apple, Intel'in 5G modem birimini 1 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Teknoloji dünyasının en önemli oyuncularından olan Apple ve Intel yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı. The Wall Street Journal'ın paylaştığı bir habere göre Apple, modem ve işlemci üreticisi olarak tanınan Intel'in mobil 5G modemler üzerine çalışan birimini satın almaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple'ın akıllı telefonlarında Intel'in modemleri yerine Qualcomm'un modemlerini kullanmaya başlayacağını duyurduğunu da hatırlatalım. Bu duyurunun ardından ise Intel geçtiğimiz Nisan ayında 5G mobil modem işinden çıkacağını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Apple, Intel'in 5G modem birimini satın almak için 1 milyar doları gözden çıkardı. Yapılacak olan satın alma anlaşmasının ise önümüzdeki hafta duyurulması bekleniyor. 5G modem biriminin satın alınması ile birlikte Apple, iPhone modellerinde kullanacağı 5G modemleri kendi geliştirmeye başlayacak.

Apple'ın geçtiğimiz yıllarda da Intel'in 5G modem birimini satın almaya çalıştığını fakat iki şirketin anlaşamadığını da hatırlatalım. Anlaşmanın sonuçlanmamasının ardından ise Intel'in rakipleri ile görüşmelere başlayan Apple, Qualcomm ile 6 yıllık bir anlaşma imzaladı

Apple'ın Qualcomm ile anlaşmasının ardından modem birimini satmak için yeni bir alıcı arayan Intel, 5G modem birimini satmak için başka bir firma ile de anlaşamadı. Şu an için Apple ve Intel tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.