Kullanıcı sayısında hedeflerini tutturamayan Netflix'in hisse senetleri de değer kaybetti

İkinci çeyrek raporunu açıklayan Netflix, 2019'un ikinci çeyreğinde öngördüğü kadar fazla kullanıcı kazanamadı. Şirket, 2011'den bu yana ilk kez ABD abonelerinde bir kayıp yaşadı.
Kullanıcı sayısında hedeflerini tutturamayan Netflix'in hisse senetleri de değer kaybetti

İkinci çeyrek raporunu açıklayan Netflix, 2019'un ikinci çeyreğinde öngördüğü kadar fazla kullanıcı kazanamadı. Şirket, 2011'den bu yana ilk kez ABD abonelerinde bir kayıp yaşadı. Şirket, ikinci çeyrekte ABD'de yaklaşık 130 bin abone kaybetti. Globalede ise 5 milyon kullanıcı ekleyeceğini öngördükten sonra yalnızca 2,7 milyon global kullanıcı kazandı. Bu da şirketin kendi tahminlerinin oldukça altında kaldığı anlamına geliyor.

CEO Reed Hastings, özellikle ABD'deki durumu Netflix'in fiyat artışı yapmasına ve kullanıcıları platforma çekecek orijinal içeriklerin fazla olmamasına bağladı. Netflix'in kullanıcı ücreti 10,99 dolardan 12,99 dolara çıkmıştı. Netflix'teki ödeme planı değişiklikleri, hem yeni hem de geri dönen aboneler için yürürlüğe girdi.

Kullanıcı kaybı haberleri, Netflix'in hisse senetlerinin de değer kaybetmesine neden oldu. Netflix hisseleri ikinci çeyrek kazanç raporunu paylaştıktan sonra yüzde 12'den fazla değer kaybetti. Hisseleri yıllık yüzde 26 değer kazanarak 4,92 milyar dolara kadar yükselen şirket, yeni kullanıcı hedefini tutturamadı. İkinci çeyrekte 2,7 milyon yeni kullanıcıya ulaşan Netflix 2018'in aynı döneminde 5,45 milyon kullanıcıya ulaşmıştı.

Netflix, hala dijital yayıncılık sektöründe lider konumda olsa da şirketin yöneticilerinin rekabetin yaklaştığını bildiklerini söyleyebiliriz. Disney ve Apple yakın bir zaman sonra kendi paltformlarını kullanıma açacaklar, halihazırda HBO, Amazon gibi rakipleri de bulunan Netflix, kullanıcılarını elinde tutmak için ciddi bir savaş verecek gibi duruyor. Çünkü Ayda 6,99 dolara mal olacak Disney, geniş bir hayran kitlesi ve aile kataloğuna sahip olacak. Platform ayrıca en popüler karakterlerinden bazılarını, Marvel ve Star Wars filmlerinin birçoğunu TV şovlarına entegre edecek. Apple ise orijinal içerikleri için şimdiden para harcamaya başladı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.