ABD'li Demokratlar, Rusya merkezli FaceApp'in incelenmesini istedi

Senatör Chuck Schumer, Rusya merkezli fotoğraf düzenleme uygulaması FaceApp için FBI ve FTC'nin soruşturma başlatması gerektiğini öne sürdü.
ABD'li Demokratlar, Rusya merkezli FaceApp'in incelenmesini istedi

Geçtiğimiz günlerde tüm dünyada bir anda popüler hale gelen FaceApp'in hem App Store hem de Google Play Store'da rekor kırdığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Akabinde Apple cihazları için FaceApp uygulamasının fotoğraflara erişme izniyle ilgili sıkıntılar olduğu bilgisini sizlere aktarmıştık. Gün geçmiyor ki FaceApp'le ilgili yeni bir haber çıkmasın. Zira şimdi de ABD'li Demokratlar, dünyanın gündemine oturan uygulama için soruşturma başlatılmasını istedi.

Düzenlemeleri oluşturmak için sinir ağlarını kullanan Rusya merkezli fotoğraf düzenleme uygulaması FaceApp, tüm dünya için eğlence haline gelmiş olsa da Demokratlar'ın bu durumdan rahatsız oldukları ortaya çıktı. CNN'in raporuna göre Demokratik Ulusal Komitesi, 2020'deki başkanlık seçimleri için güvenlik uyarısı gönderdi ve FaceApp'in kullanılmamasını istedi. NBC'ye göre Senatör Chuck Schumer ise FaceApp için FBI ve FTC'nin soruşturma başlatması gerektiğini öne sürdü.

Schumer, uygulamanın insanların fotoğrafları üzerinde farklı dönüşümler yapmalarına izin verdiğini, bunun risk taşıdığını, çünkü FaceApp'in Ruslar tarafından geliştirildiğini söyledi. Schumer ayrıca, ABD vatandaşlarının hassas kişisel bilgilerinin ABD'ye yönelik siber düşmanlıklarla aktif olarak ilgilenen yabancı bir güç için alınmış olabileceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi. 

FaceApp ise resimlerin 48 saat içinde sistemlerinden silindiğini, ayrıca kullanıcı bilgilerini üçüncü taraflara satmadıklarını ya da onlarla paylaşmadıklarını söyledi. FaceApp'in CEO'su Yaroslav Goncharov, girişimin Ar-Ge ekibi Rusya'da bulunsa bile kullanıcı verilerinin Rusya'ya aktarılmadığını sözlerine ekledi. Yine de şirketin gizlilik politikasının GDPR uyumlu görünmediğini ve kişilerin kendi verilerinin silinmesini istemek için basit bir yol olmadığını da belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.