YouTube Premium, Türkiye'deki Apple kullanıcılarına yüzde 30 daha pahalı

YouTube Premium, Türkiye'deki Apple kullanıcılarına Android ve Masaüstü kullanıcılarına kıyasla yüzde 30 daha yüksek abonelik ücreti sunuyor.
YouTube Premium, Türkiye'deki Apple kullanıcılarına yüzde 30 daha pahalı

Bir süredir yurt dışındaki kullanıcılara açık olan ve ülkemizdeki kullanıcılara bugün açılan YouTube'un abonelik hizmeti YouTube Premium, Türkiye'deki Apple kullanıcılarına yüzde 30 daha yüksek abonelik ücreti sunuyor. Android ve masüstü kullanıcılarına 1 aylık deneme sürümü ile 16,99 TL'ye sunulan YouTube Premium, iPhone kullanıcılarına ise 3 aylık ücretsiz deneme sürümü ile 21,99 TL'ye mal oluyor.

iPhone kullanıcılarına App Store komisyonu nedeniyle yüzde 30 gibi bir fark ile açılan YouTube'un Premium abonelik özelliğiyle birlikte  içerikleri reklamsız ve çevrimdışı olarak izleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda YouTube Premium ile YouTube'un, Spotify benzeri YouTube Music özelliğinden de faydalanabildiğinizi de belirtelim.

Şimdiye kadar YouTube'un reklamlarla bölünen oynatma listelerinin aksine, YouTube Music üzerinden sevdiğiniz müzikleri kesintisiz, reklamsız ve çevrimdışı bir şekilde dinlemeniz mümkün. 

Bunların yanı sıra mobilde ekran ışığını kapatmanızla birlikte kesintiye uğrayan YouTube videolarının YouTube Premium ile tarihe karıştığını söyleyebiliriz. Zira abonelikle birlikte hem mobil hem de masaüstünde arka planda çalışma özelliği aktif hale geliyor. 

Abonelik kapsamında YouTube'un orijinal içeriklerine de erişebildiğinizi de belirtmekte fayda var. Belgeselden yarışma programlarına, filmlerden realityshowlara kadar bir çok farklı içeriğe erişmeniz mümkün. Yine de YouTube Originals'ın şimdilik Netflix kadar geniş bir yelpazeye ve içerik çeşidine sahip olmadığını söyleyelim. YouTube Premium abonelliği satın almadan önce İçerikleri incelemek isyenler YouTube Originals'ın YouTube kanalı üzerinden programlara göz atabilir. Şu an için sınırlı içerik sunan YouTube Originals'in Türkiye'ye sundukları arasında Escape the Night, The Thinning, This is Everything: Gigi Gorgeous, King of the Dancehall, Dangerous Women's Diary ve Kedi yer alıyor.

Uzun bir süredirbaşta ABD olmak üzere yurt dışındaki kullanıcıların erişimine açık olan YouTube Premium'un Türkiye pazarına giriş yapmakta biraz geç kaldığını söyleyebiliriz. Zira Türkiye'deki kullanıcılar halihazırda Netflix, BluTV ve Spotify aboneliklerinden faydalanıyor. İçerik zenginliği yönünden şimdilik kısıtlı bir skalayla karşımıza çıkan YouTube Premium, kullanıcıları ilk etapta kendine çekmekte zorlanabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.