Watsons ve Inveon'dan yaz kampanyası: 7.7 Online Alışveriş Festivali [infografik]

Dijital ticaret platformu ve çözümleri sağlayan Inveon ile Watsons, düzenledikleri 7.7 Online Alışveriş Festivali ile ilgili sonuçları paylaştı.
Watsons ve Inveon'dan yaz kampanyası: 7.7 Online Alışveriş Festivali [infografik]

Genelde kışın karşımıza çıkan e-ticaret kampanyaları yaz aylarında da boy göstermeye başladı. Söz konusu kampanyalar sayesinde yaz aylarında da e-ticarete olan ilgi düşmüyor. Dijital ticaret platformu ve çözümleri sağlayan Inveon ile Watsons, düzenledikleri 7.7 Online Alışveriş Festivali ile ilgili sonuçları paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre ziyaretçi sayısı bazı anlarda 12 bin ziyaretçi seviyelerine ulaştı ve kampanya dahilinde saniyede 16 ürün satıldı. Watsons, 7.7 Online Alışveriş Festivali ile birlikte, 24 saat içinde günlük yeni üye sayısının 13,5 katı kadar üye kazandı.

Inveon ile Watsons’ın yürüttüğü kampanya sonuçlarında mobil alışverişin artan etkisini de gözlemlemek mümkün. Online Alışveriş Festivali’nden elde edilen gelirin yüzde 78’i mobilden geldi. Tüm trafiğin yüzde 93’ünü mobil kullanıcılar oluştururken, her 3 ziyaretçiden 1’i sosyal medya hesapları üzerinden kampanyaya katıldı.

Watsons'ın online mağazası ise 24 saat içinde aldığı ziyaretçi sayısı, Online Alışveriş Festivali’nden önceki ayın ortalamasına oranla 3 katına çıkardı. Bu verilerin yanı sıra, tüm ziyaretçilerin yarısından fazlasını yeni ziyaretçilerin oluşturduğunu da ekleyelim.

Masaüstü dönüşüm oranı yüzde 17,3 olarak gerçekleşen kampanyada, mobil dönüşüm oranı ise yüzde 8,4’e ulaştı. 7.7 Online Alışveriş Festivali’ne katılan şehirler incelendiğinde ise dikkat çeken sonuçlar elde edildi. Şehirlerin ciro bazlı dağılımına bakıldığında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk 3’ü oluştururken, 4. sırada Adana yer aldı. Adanalıların yaptığı online alışveriş, festivalden elde edilen toplam gelirin büyük bir bölümünü oluşturdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.