Otomat ile kuru temizleme devrini başlatan girişim: Presso

Nishant Jain ve Thibault Corens tarafından hayata geçirilen Indiana merkezli girişim Presso, otel koridorları için tıpkı otomatlara benzeyen kuru temizleme cihazları geliştirdi.
Otomat ile kuru temizleme devrini başlatan girişim: Presso

Teknolojinin günden güne gelişiyor olması, yıllar önce asla olmayacağını düşündüğümüz şeylerin bile gerçekleşmesini sağlıyor. Bu dönüşümden kuru temizlemenin de payını aldığını belirtelim. Zira artık otomatlar yardımıyla çok kısa sürede kuru temizleme yapabilmek mümkün. 

Nishant Jain ve Thibault Corens tarafından hayata geçirilen Indiana merkezli girişim Presso, otel koridorları için tıpkı otomatlara benzeyen kuru temizleme cihazları geliştirdi. Otel konukları, bir kart yardımıyla makineyi açıp içine temizlenmesini istediği çamaşırını yerleştiriyor. Kısa bir zaman sonra, herkesin görebileceği bir şekilde çamaşır temizleniyor ve ütülenmiş gibi dümdüz bir şekilde makineden çıkıyor. Sistem, buhar ve temizleme sıvılarını kullanarak, yaklaşık beş dakika içinde çamaşırı temiz hale getiriyor. Akabinde kişi, temizlenen ürününü alıp gidebiliyor ve bunun için uzun saatler boyunca beklemesine gerek kalmıyor.

Presso'nun sistemi ayrıca çamaşırları geleneksel yıkamaya göre çok daha az su ve elektrikle temizleyebilir. Bu da hem sudan hem elektrikten hem de zamandan tasarruf edileceğini kanıtlıyor. Ancak bazı aşırı lekelerin henüz Presso'yla tam anlamıyla temizlenemediğini belirtelim. Zira Presso bu tür lekeleri çıkarmak için tasarlanmadı. Onun yerine, bir iş toplantısı öncesinde hızlı bir temizlik için hayata geçirildi. Yani Presso ile yüzde yüz temizlik beklemek mümkün olmasa bile günü kurtarmak mümkün.

Presso'nun otomatları şu anda 16 farklı Holiday Inn otelinde kullanılıyor, yakın zamanda daha fazla lokasyonda hizmet vereceği düşünülüyor.

Presso'nun bugüne kadar 261 bin dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.