Impossible Foods şimdi de balık eti üretmeye hazırlanıyor

Sebze bileşenlerin elde ettiği et formülüne balık benzeri bir tat ve doku kazandırmaya çalışan şirket, bunu başarırsa rekabetin yüksek olduğu fabrikasyon et pazarına yeni bir soluk getirebilir.
Impossible Foods şimdi de balık eti üretmeye hazırlanıyor

Sebze bileşenlerinden ürettiği Impossible Burger ile adını duyuran Foodtech girişimi Impossible Foods, et pazarından sonra şimdi de sebze bileşenlerinden balık üretmeye hazırlanıyor. 

Sebze bileşenlerin elde ettiği et formülüne balık benzeri bir tat ve doku kazandırmaya çalışan şirket, bunu başarırsa rekabetin yüksek olduğu fabrikasyon et pazarına yeni bir soluk getirebilir. Öte yandan Impossible Foods'un sebze bileşenleri kullanarak ya da laboratuvarda yeni hücreler üreterek geliştirilecek olan yapay balık pazarında  yalnız olmadığını belirtelim.

Sophie’s Kitchen, Ocean Hugger Foods ve Good Catch gibi markalar da sebze bileşeninden oluşturulan deniz ürünleri konusunda çalışmalar yapıyor. Bu çalışamalar arasında domatesten bezelye proteinine kadar birbirinden farklı sebzelerin manüpile edilerek doku ve tat olarak deniz ürünlerine benzetilmesi de yer alıyor. 

Denizlerdeki ve okyanuslardaki kirlilik sık sık gündeme gelirken, yapay balık tüketmek insanları yaşanan kirliliğinin yan etkilerinden koruyabilir. Bununla birlikte balıkçılık ve avlanma yöntemleri  nedeniyle tehlikede olan türlerin korunması da sağlanabilir. 

Yine de üretilen yapay balık ürünlerinin, yapay et ürünleri kadar ilgi görmemesi söz konusu olabilir. Ne de olsa tüketiciler, kırmızı et tüketiminin kansere yol açması gibi kaygılar nedeniyle sebze bileşenlerinden oluşan bu yeni nesil ürünlere yöneldi. 

Pazar araştırması şirketi Euromonitor International'da yiyecek endüstrisi uzmanı olarak görev alan Tom Rees de bu konuda hem fikir. Rees yaptığı açıklamada şu cümlelere yer veriyor: 

Çok sayıda insan basitçe, et yerseniz, kanser riskinizi arttırdığınızı söylecektir. Balık için ise bunun bir karşılığı yok.

Sonuç ne olursa olsun, Impossible Foods'un çeşitlerini arttırmaya yönelik hareket etmesi hem firma geleceği hem de sürdürülebilirlik adına dikkate değer bir adım olarak öne çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.