Türkiye operasyonuna başlayan AliExpress'in E-İhracat Buluşmaları dün gerçekleşti

Alibaba Group bünyesinde yer alan uluslararası ve online perakende satış platformu AliExpress, Türk satıcıları bir araya getirdiği ilk toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.
Türkiye operasyonuna başlayan AliExpress'in E-İhracat Buluşmaları dün gerçekleşti

Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye'de ilk kez, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından AliExpress'in Türkiye operasyonlarına başladığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Webrazzi olarak organizasyonunu üstlendiğimiz AliExpress E-İhracat Buluşmaları dün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşti.

Alibaba Group bünyesinde yer alan uluslararası ve online perakende satış platformu AliExpress, Türk satıcıları bir araya getirdiği ilk toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Birçok farklı sektörden yerli markaya, KOBİ’lere ve girişimcilere e-ihracat alanında destek sunan AliExpress, platformda yer alan satıcıların uluslararası alandaki tüketicilerle direkt iletişim kurarak nasıl e-ihracat yapabileceklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Dün gerçekleşen E-İhracat Buluşmaları'nın konuşmacıları ise AliExpress'ten Leon, Ethan ve Yaman Alpata, Ziya Kızıltan, DeFacto'dan Emrah Bulduk, Ebebek'ten Ece Eğridere ve Halil Erdoğmuş, Etid'den Emre Ekmekçi ve Webrazzi'nin kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal oldu.

E-İhracata dair birçok konunun gündemde olduğu etkiliğe katılamayan ve AliExpress'te satıcı olmak isteyen KOBİ'ler buradan platforma üye olabilirler.

2010 yılında lansmanı gerçekleştirilen AliExpress, dünyanın dört bir yanından tüketicilerin doğrudan Çinli üretici ve distribütörlerden satın alım yapmalarını sağlayan ve dünya çapındaki satıcıların hem yerel hem de uluslararası alanda satış yapabilmelerine olanak tanıyan uluslararası ve online perakende satış platformu olarak hizmet veriyor. AliExpress, İngilizce, Rusça, Portekizce, İspanyolca ve Fransızca da olmak üzere birçok dilde faaliyet gösteriyor. AliExpress için en büyük pazar olan Rusya’da, Türk ürünleri özellikle revaçta olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.