Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından AliExpress, Türkiye operasyonuna başladı!

Ülkemizde de oldukça popüler bir e-ticaret platformu olan AliExpress, Türkiye'den satıcıların yurt dışına satış yapmalarını hedefliyor.
Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından AliExpress, Türkiye operasyonuna başladı!

Günümüzün en önemli e-ticaret platformlarından biri olan AliExpress, Türkiye operasyonuna resmen başladı. Ülkemizde de oldukça popüler bir e-ticaret platformu olan AliExpress, Türkiye'den satıcıların yurt dışına satış yapmalarını hedefliyor.

Platform içinde satış yapacak olan Türk satıcılar ürünlerini sadece yurt dışına satabilecekler, Türkiye'ye herhangi bir satış yapamayacaklar. AliExpress Türkiye ekibinin paylaştığı bilgilere göre şu an için AliExpress içinde 100'e yakın Türkiye merkezli mağaza bulunuyor.

AliExpress'in Türkiye operasyonlarını başlatmasının nedeni ise Türkiye'nin üretim yapan bir ülke olması. Paylaşılan bilgilere göre AliExpress'in Türkiye'den yüksek bir beklentisi var. Ülkemizdeki e-ihracatın her geçen gün gelişmesi AliExpress'in bu adımı atmasının en büyük nedenlerinden biri. 

AliExpress'te nasıl mağaza açılır?

Şu an için Türkiye'den 100 mağaza olsa da bu mağazalara her geçen gün yenilerinin eklendiğini de belirtelim. AliExpress mağazanızı oldukça kolay bir şekilde açabilirsiniz. Kısacası ülkemizdeki üreticiler Alibaba'nın e-ticaret platformu olan AliExpress'te mağaza açarak Türkiye'den aylık 200 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşacak.

Türkiye'den AliExpress aracılığı ile yurt dışına satış yapmak istiyorsanız, AliExpress'te mağaza açmak oldukça kolay. Aliexpress'te mağaza açmak için öncellikle Aliexpress Global Selling TR adresini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Siteye girdiğinizde Aliexpress'e Katılın seçeneği ile Aliexpress hakkında paylaşılan bilgileri göreceksiniz. Mağaza açmak için Aliexpress'e katılın seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz. Sonrasında ise karşımıza bir kayıt sayfası çıkıyor.

Buradan gerekli bilgileri doldurarak Aliexpress'te mağaza açmak için gerekli başvuruyu tamamlayabilirsiniz. Son olarak AliExpress satıcıları için hazırlanan Temel İşletim Kılavuzu'na ise buradan ulaşabileceğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.