Instagram'ın çevrimiçi zorbalık karşıtı yeni özellikleri

Instagram yeni yorum geri alma ve kısıtlama özellikleriyle platformundaki olumsuz içerikleri devre dışı bırakmayı amaçlıyor.
Instagram'ın çevrimiçi zorbalık karşıtı yeni özellikleri

Bugün çevrimiçi zorbalık karşıtı iki yeni özelliğini duyuran Instagram, platformunu daha güvenli bir yer haline getirmeye çalışıyor. Şirketin gönderileri veya kullanıcıları engellemeye gerek kalmadan Instagram'daki olumsuz içerikleri devre dışı bırakmayı amaçladığını da söyleyebiliriz. 

Duyurulan özelliklerden ilki rencide edici olabilecek yorumları fark edebilen bir yapay zeka algoritması çalıştırıyor. Kullanıcılar olumsuz bir yorum yaptıktan sonra algoritma devreye giriyor ve onlara "Bunu paylaşmak istediğine emin misin?" diye soruyor. Bu ekranda kullanıcıların karşısına "geri al"  butonu da sunuluyor. Böylece olumsuz ve rencide edici yorumların sahipleri tarafından kaldırılması söz konusu olabiliyor. 

Bu özellik, ilk bakışta etkili bir çözüm olarak görünmese de Adam Mosseri, yapılan erken aşama testlerde özelliğin insanların yorumlarını geri almaya teşvik ettiğini ve yansıtmak istedikleri görüşü daha hafif bir dille aktardıklarını belirtiyor. 

Bugün duyurulan diğer özellik ise kullanıcıların hesabınıza bakmasını kısıtlama özelliği. Yakın zamanda test sürecine girecek olan özellik, gerçek hayatta zorbalıkla mücadele edilen gençler düşünülerek tasarlandı.

Mosseri paylaştığı açıklamada kısıtlama özelliği ile ilgili şunları söyledi:

Topluluğumuzdaki gençlerden, kendilerine zorbalık yapan kişileri engellemek, takip etmekten çıkmak ya da rapor etmek konusunda isteksiz olduklarını duyduk, çünkü bu yaşadıkları durumu, özellikle de gerçek hayatta zorbalarıyla etkileşime girerlerse, kızıştırabilir. 

Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, başka bir kişinin hesaplarıyla etkileşime girmesini diğer kullanıcılara belli etmeden zorlaştıracak. Birini kısıtladığınız zaman gönderilere yapılan yorumlar onaylanmadığı takdirde sadece yorumu yapan kişiye görünecek. Aynı zamanda kısıtlanan kişiler, kullanıcının Instagram'da çevrimiçi olup olmadığını ya da mesajların okunup okunmadığını göremeyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.