Getir 50 milyon dolarlık yeni yatırım turunda [Güncellendi]

Getir'in yeni yatırım turuna dair aldığımız bilgiler.
Getir 50 milyon dolarlık yeni yatırım turunda [Güncellendi]

2019'un ilk yarısında hem yemek servisi GetirYemek hem de market ürünlerinde daha büyük sepette servis bölümü GetirBüyük'ü açan Getir, yeni yatırım almaya hazırlanıyor. Yeni yatırım turunda birden fazla fon ve isim yer alması beklenirken, bu turda yer alacağının neredeyse kesinleştiğini öğrendiğimiz isim dikkat çekiyor: Michael Moritz.

Google'ın 1999'dan 2007'ye ilk döneminde yönetim kurulu üyesi olan ve bunun haricinde Kayak'tan Klarna'ya kadar pek çok önemli teknoloji şirketlerin yönetim kurulunda yer alan Michael Moritz'in yatırımının Getir'e parasal kaynaktan çok daha fazlasını sunacağı aşikar.

Getir'in yeni yatırım turunda hedeflenen toplam miktarın ise 50 milyon dolar veya üzeri olacağını öğrendik. Bize gelen duyumlarda değerlemenin 200 milyon dolar olduğuna dair bilgi alsak da yaptığımız araştırmalar sonucunda 50 milyon dolarlık yatırım turunda değerlemenin 200 milyon doların üstünde olacağını öğrendik.

Tamamlanması ve resmen duyurusunun yapılmasının haftalar alacağını öğrendiğimiz yatırım turuyla birlikte Getir'in hizmetlerini İstanbul'dan Türkiye'ye yayması ve ilk yurtdışı denemelerini yapmaları beklenebilir. 

Güncelleme 15 Ocak 2020: Yatırım haberi doğrulandı. Getir bu yatırım turunu 38 milyon dolar ile kapattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.