Hem iOS hem de Android kullanıcıları için ücretsiz meditasyon uygulamaları

Gelişen teknoloji ise gün içinde verilen araları daha verimli kullanmanıza yardımcı oluyor diyebiliriz. Zira uygulama mağazalarında gezindiğimizde birçok meditasyon uygulaması karşımıza çıkıyor.
Hem iOS hem de Android kullanıcıları için ücretsiz meditasyon uygulamaları

Günlük hayatta ufak tefek birçok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Kimi zaman iş stresi, kimi zaman büyük şehirde yaşamanın verdiği sıkıntı üst üste biniyor ve çok uzaklara gitmeden kaçış yolları arıyoruz. İş öncesi veya sonrasında yoga, pilates gibi kişiyi rahatlatan sporlardan birini yapıyor bile olsanız, gün içinde de bazen es vermek isteyebiliyorsunuz. Gelişen teknoloji ise gün içinde verilen araları daha verimli kullanmanıza yardımcı oluyor diyebiliriz. Zira uygulama mağazalarında gezindiğimizde birçok meditasyon uygulaması karşımıza çıkıyor. Biz de bu uygulamalardan birkaçını sizler için inceledik.

MindFi

Hem App Store hem de Google Play Store'da bulunan ve tamamen ücretsiz olan MindFi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi minik araların uygulaması. MindFi, 30 saniye ila 4 dakika arasında değişen minik meditasyonları, her an, her yerde yapabilmenize olanak sağlıyor. Uygulamayı indirdikten sonra mail adresinizle ya da Facebook hesabınızla giriş yapıyor, akabinde ruh halinizi ve o ruh halinin seviyesini seçiyor ve size uygun meditasyona başlayabiliyorsunuz. 

Headspace

Headspace de tıpkı MindFi gibi hem App Store hem de Google Play Store'da bulunuyor. Aynı şekilde gün içinde istediğiniz zaman kısa meditasyonlar yapmanıza olanak sağlıyor. Headspace'i kullanabilmek için de ya üyelik oluşturmanız gerekiyor ya da Facebook hesabınızı entegre etmeniz gerekiyor. MindFi ve Headspace'in tamamen aynı işi yaptığını ve iki uygulamanın da ücretsiz olduğunu belirtelim.

Oak

Sadece App Store'da bulunan Oak, ilk iki uygulamadan biraz daha farklı. Uygulama ile hem meditasyon hem de nefes alman egzersizleri yapabiliyorsunuz. Ayrıca uyku öncesi dinlendiren sesler dinlemek isterseniz Oak size bunu da sağlıyor. Özetle bir ASMR uygulaması diyebileceğimiz Oak'ta yağmur sesinden, orman sesine birçok doğa sesi mevcut ve yarım saatlik seanslar bulunuyor. İsterseniz Oak için alarm da kurabiliyorsunuz ve böylece istediğiniz zaman istediğiniz meditasyonu başlatabiliyorsunuz. Oak'un da tamamen ücretsiz olduğunu belirtelim.

Simple Habit

App Store ve Google Play Store'da bulabileceğiniz Simple Habit, günlük 5 dakikalık meditasyonlar yapmanıza ve bu şekilde stresten uzaklaşmanıza yardımcı olmayı hedefliyor. Simple Habit de bahsettiğimiz uygulamalardan farklı bir yenilik sunmuyor, ancak kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor ve adının hakkını vererek meditasyonu günlük hayatımızın bir parçası haline getiriyor. Simple Habit'in de tamamen ücretsiz olduğunu belirtelim.

Meditasyon

Listenin tek yerli uygulaması olan Meditasyon da hem App Store hem de Google Play Store'da bulunuyor. Uygulama, stres, uykusuzluk, nefes, motivasyon, odaklanma gibi konularda çözümler sunuyor. 150'den fazla meditasyon ve 15'den fazla farklı program sunan Meditasyon uygulaması, meditasyon yapmayı çok basit şekilde öğrenme imkanı sunuyor. Meditasyon uygulaması, kullanıcılarına gün içinde yapacakları 5 dakikadan başlayan farkındalık egzersizleri ile bedenlerini ve duygularını tanımayı, streslerini yönetmeyi, endişelerini azaltmayı ve uyku problemlerini çözmeyi vadediyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.