Akıllı kumaş girişimi Thread In Motion, yeni yatırımla 50 milyon TL değerlemeye ulaştı

2017 yılının Haziran ayında 350 bin dolar yatırım alan Thread in Motion, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.
Akıllı kumaş girişimi Thread In Motion, yeni yatırımla 50 milyon TL değerlemeye ulaştı

Türkiye'den çıkan bir 'Textile Tech' girişimi olan Thread in Motion'dan ilk olarak 2017 yılının Mart ayında sizlere bahsetmiştik. 2017 yılının Haziran ayında 350 bin dolar yatırım alan Thread in Motion, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

50 milyon TL değerlemeye ulaştı

Paylaşılan bilgilere göre StartersHub ve İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi’nden yatırım alan Thread in Motion'ın şirket değerlemesi ise 50 milyon TL'yi geçti. Geliştirdiği akıllı eldiven ile kısa sürede hem Türkiye’de hem de dünyada önemli şirketlerin teknoloji tedarikçisi olmayı başaran Thread In Motion, Mercedes-Benz, Renault, BridgestoneLassa ve Honda gibi global markalara teknoloji tedarik ediyor.

Hem bir önceki hem de yeni yatırım turuna melek yatırımcı olarak katılan StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Thread in Motion'ın müşterilerine Endüstri 4.0 yolculuğunda hızla uygulanabilen ve fayda sağlayan somut çözümler sunarken, son kullanıcılara kolaylık sağlayarak başarılı bir formül yakaladığını dile getirdi.

2016 ve 2017 yılından bu yana Thread in Motion’a yatırım yapan StartersHub’ın, bu yatırım turuyla birlikte şirkete yaptığı toplam yatırım ise 250 bin dolara ulaştı. Vinci Girişim Sermayesi Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton ise Thread in Motion’ın global bir şirket olarak büyümesine katkıda bulunacaklarına inandıklarını paylaştı.

Özellikle Türkiye’de otomotiv, otomotiv yan sanayi ve lojistik alanında birçok büyük markaya satış gerçekleştirdiklerini dile getiren Thread in Motion’ın kurucusu ve CEO’su Kadir Demircioğlu, Avrupa’dan gelen talepler ve müşteri sayısındaki artış ile birlikte yatırım turunu tamamladıklarını belirtti. Son olarak Thread in Motion’ın yurt dışında varlığını güçlendirmeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.