Insider'dan kişiye özel arama sonuçları sunan yapay zeka tabanlı ürün: Eureka

Insider, site ziyaretçilerinin ilgi duyabileceği ürünleri, yapay zeka tabanlı algoritmalar ile tahminleyerek, kişiye özel arama sonuçları sunulmasını sağlayan yeni ürünü Eureka'yı tanıttı.
Insider'dan kişiye özel arama sonuçları sunan yapay zeka tabanlı ürün: Eureka

Insider, site ziyaretçilerinin ilgi duyabileceği ürünleri, yapay zeka tabanlı algoritmalar ile tahminleyerek, kişiye özel arama sonuçları sunulmasını sağlayan yeni ürünü Eureka'yı tanıttı. Şirket yeni ürünüyle arama sonuçlarını ve deneyimini geliştirmeyi, ziyaretçilerin aradıkları ürünlere daha hızlı ulaşmalarını sağlayarak hem siteden anında çıkma oranını düşürmeyi hem de dönüşüm oranını artırmayı hedefliyor. Kısacası aramalar, ziyaretçinin tercihlerine göre yapılıyor ve potansiyel müşteri görmek istedikleriyle sitede daha uzun vakit geçiriyor.

Yazım hatası toleransının oldukça hassas olduğu Eureka ile dijital pazarlama uzmanlarına, arama sonuçlarını etkileyen parametrelerin ağırlıklarını değiştirmelerini sağlayan bir arayüz sağlanıyor.

Eureka'ya sahip olan site sahipleri arama sonuç önceliklerini belirleyen başlık, açıklama, kategori ve URL gibi parametrelerin ağırlığını hedeflerine göre değiştirerek sitenin arama motorunu özelleştirebiliyorlar. Örneğin; dijital pazarlama uzmanı için arama kelimesinin başlıkta olması önemli ise başlık parametresinin ağırlığını yüzde 80 olarak belirleyebiliyor. Arama kelimesinin başlık ile uyuşması durumunda o ürün, arama sonuçlarında yukarı taşınıyor.

Eureka ürünü ile arama kelimelerinin yanı sıra, bu kelimelerin eş anlamlıları için de arama sonuçları sıralanabiliyor. Örneğin; "piyano" kelimesini arayan bir kişinin karşısına klavye ve diğer enstrümanlar da çıkabiliyor.

Eureka'nın ürün entegrasyonunun oldukça kolay gerçekleştiğini, akabinde arama sonuç performansının tek ekrandan takip edilebildiğini belirtelim. Ana ekranda sonuç getiren ve getirmeyen ilk 50 arama kelimesi, bir kelimenin kaç defa arandığı ve hangi arama sonuçlarının daha fazla tıklandığı gibi veriler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.