Danimarka merkezli podcast girişimi Podimo, 6 milyon euro tohum yatırım aldı

Podimo'nun 6 milyon euro aldığı yatırım turunu Almanya'dan E.ventures ve Danimarka'dan Heartcore yönetti.
Danimarka merkezli podcast girişimi Podimo, 6 milyon euro tohum yatırım aldı

Kopenhag merkezli podcast girişimi Podimo, piyasaya sürülmeden önce 6 milyon euro tohum yatırım aldı. Podimo'nun 6 milyon euro aldığı yatırım turunu Almanya'dan E.ventures ve Danimarka'dan Heartcore yönetti. Böylelikle bu yıl hizmet vermeye başlayacak olan girişimin ilk hizmet lokasyonlarının Almanya ve Danimarka olduğunu söyleyebiliriz.

"Podcast'ler için Netflix" olarak tabir edilen Podimo, Storytel tarafından satın alınan Mofibo'nun da kurucusu Morten Strunge tarafından hayata geçirildi. Podimo, podcast'lerdeki tüketim artışından faydalanmayı umuyor. Bu da Podimo'nun, podcast üreticileri için güvenilir bir gelir akışı yaratmak amacıyla hem ücretsiz hem de ücretli bir sürümü bulunacağını kanıtlıyor. Girişimin diğer kurucuları ise karşımıza Nikolaj Koppel, Andreas Sachse ve Sverre Dueholm olarak çıkıyor.

Podimo uygulamasının mevcut podcast akış ve indirme servisleriyle karşılaştırıldığında keşif ve öneri konusunda “daha iyi bir deneyim” sağlamak üzere tasarlandığını belirtelim. Strunge, Podimo'daki ana fikrin bir sonraki podcast'inizi bulmak için olabildiğince kesintisiz ve kolay hale getirmek olduğunu söylüyor. Kısacası Netflix ve diğer akış servislerinde de olduğu gibi size özel öneriler, peş peşe devam eden bölümler gibi seçenekler de Podimo'da mevcut olacak diyebiliriz.

Strunge, ücretli bir sürümün sınırsız dinleme ve özellikler sağladığını, freemium modelini piyasaya sürerek ise podcast ekosistemini güçlendirmenin önemli olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak, üretim maliyeti düşük olduğundan, müzik ve VOD servislerinin altında bir fiyat noktasında kalmak mümkün olduğunu ve Podimo ile birlikte üretilen podcast sayısında önemli bir artış görüleceğini de sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.