Kolektif hikaye yazma uygulaması: Infinity Stories

I​nfinity Stories,​ okumak, yazmak ve üretmekten zevk alan herkese kolektif bir şekilde kendi hikayelerini oluşturma imkanı sunuyor.
Kolektif hikaye yazma uygulaması: Infinity Stories

2000'lerin başında özellikle amatör sözlüklerde ve forumlarda "hikaye" başlıkları sıklıkla karşımıza çıkardı. Her yazar bir cümle ya da paragraf ekleyerek başlanan bir hikayeyi devam ettirirdi. Forum döneminin kapanmasıyla da bu tür başlıklar karşımıza çıkmamaya başlasa da aslında kişinin yazma yeteneğini geliştirmesi ve hayal gücü kullanımını tetiklemesi açısından oldukça önem taşıyordu.

Yerli bir uygulama olan Infinity Stories de forum kültüründen kalan "hikaye devam ettirme" mirasını kendi uygulamasında devam ettiriyor. Gençlere okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, İ​smail Nural ​ve ​Mert Özçelenk ​tarafından 1 Nisan 2019 yılında hayata geçirilen Infinity Stories için kolektif hikaye yazma uygulaması demek mümkün.

Hem i​OS hem de ​Android ​platformlar için ücretsiz olarak kullanıma sunulan I​nfinity Stories,​ okumak, yazmak ve üretmekten zevk alan herkese kolektif bir şekilde kendi hikayelerini oluşturma imkanı sunuyor. I​nfinity Stories,​ bölümlerin sonunda çıkan seçenekler sayesinde hikayeye yön vermenizi sağlıyor ve sonu hiçbir zaman gelmeyecek onlarca hikaye sunuyor.

Nasıl kullanılır?

Platformu kullanmak ise gerçekten çok kolay. Uygulama mağazasından cihazınıza indirdiğiniz Infinity Stories'i kullanmaya başlamadan önce sizden platforma üye olmanız isteniyor. Kısa süren bir üyelik faslından sonra karşınıza sistemdeki hikayeler çıkıyor. Seçip okumaya başladığınız hikayenin sonuna geldiğinizde size iki seçenek sunuluyor. Seçiminize göre eğer daha önceden başka biri hikaye eklemişse onu okuyorsunuz, herhangi bir hikaye eklenmemişse ve sizin de aklınızda bir hikaye varsa eklemeyi siz yapabiliyorsunuz. Böylelikle sonu olmayan, keyifli bir döngünün içine girilmiş oluyor.

2 bin 500'den fazla indirilme

Henüz çok yeni bir girişim olmasına rağmen Infinity Stories'in 135 kullanıcısı, 85 farklı bölüm ve 170 farklı kırılımı bulunuyor. 2 bin 500'den fazla indirilmeye sahip uygulamada görüntüleme sayısı ise 4 bin 500'in üzerinde. Henüz bir yatırım almayan platform, kullanıcı sayısının ve bilinirliğinin artması ile birlikte markalara özel hikayeler ve kırılımlar oluşturma, premium hesaplar ile kullanıcılara özel oda oluşturabilme imkanı, ücretli/ücretsiz hikaye tipleri oluşturma, günlük okuma limiti belirleyip limit kaldırmak için premium üyelik satma gibi gelir modelleri oluşturmayı hedefliyor.

Infinity Stories'in geliştirme aşamasında herhangi bir hazır altyapının kullanılmadığını ve girişimin kurucularından İsmail Nural'ın Miyipi adlı bir uygulamanın kurucu ortaklarından olduğunu da belirtelim. 

Infinity Stories'in gelecek hedefleri arasında, kullanıcıların yorumları ve tavsiyeleri ile uygulamayı sürekli geliştirmeye devam ederek, gençlere okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmak ve desteklemek; ilgi durumuna göre ilerideki versiyonlarda farklı hikaye okuma/yazma konseptleri, kullanıcılara özel oda oluşturma imkanları, kullanıcılar arası etkileşim ve mesajlaşma ve hatta yayınevleri ile anlaşıp seçilmiş hikayeleri kitaplaştırma yer alıyor.

Uygulamayı App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.