Sony Walkman, 40. yılını kutluyor

Sony, 1 Temmuz 1979'da müzik dinleme alanında bir devrime öncülük etti ve ilk Walkman'ini tanıttı.
Sony Walkman, 40. yılını kutluyor

Gelişen teknolojiyle birlikte dinleme ve izleme alışkanlıkları da günden güne değişiyor. İzleme kısmında analog yöntemler kısmen korunsa da arşivcileri tenzih edersek müzik dinleme alışkanlığının neredeyse tamamen değiştiğini söylemek mümkün. Eskiden plaklar, kasetler, CD'ler dört bir yanımızı sararken şimdi mp3'leri bile geride bırakıp streaming servislerinden faydalanmaya başladık.

Her ne kadar dijital streaming servisleri bizim dönemimizin önemli bir gelişmesi olsa da Sony'nin Walkman'i de 70'lerin sonu 80'lerin başı için oldukça önemli bir yenilikti, hatta Walkman'in günümüzün dinleme alışkanlığını şekillendirdiğini bile söyleyebiliriz. 

Sony, 1 Temmuz 1979'da müzik dinleme alanında bir devrime öncülük etti ve ilk Walkman'ini tanıttı. Şirket, ilk gerçek taşınabilir müzik çalar olan ikonik Walkman TPS-L2’yi tanıtmadan önce boombox'lar ve portatif telsizler bir süredir piyasadaydı. Ancak ilk Walkman'in piyasaya sürülmesi evinden uzakta müzik dinleyenler için önemli bir çağın başlangıcı oldu. Her ne kadar 40 yıl içinde Walkman kullanımını bırakmış olsak da onun etkilerinin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Artık kaset veya CD kullanmıyoruz. Neredeyse taşıdığımız her mobil cihaz, dünyanın her yerinde binlerce şarkıyı dinleyip videoyu izlememize olanak sağlıyor. Ancak hareket halindeyken en sevdiğimiz şarkıları dinleyebilmek, yakınımızdaki herkesi müziğimize maruz bırakmamak Walkman ile başladı.

Walkman, yıllar boyunca Discman CD çalar modelleri ve MiniDisc oynatıcılar ve Sony'nin hala satmakta olduğu daha modern taşınabilir ortam oynatıcı aygıtlarına dönüştü ve ilerleyen teknolojiyle birlikte her seferinde karşımıza farklı bir formda çıkmaya devam edecek. 40 yıldan beri Walkman'in hayatımızda yarattığı değişiklikler sonucunda şunu söyleyebiliriz; hem müzik hem de teknolojiyle olan ilişkilerimiz hala eskisi gibi. Bunu da bir noktada 40 yıl önce piyasaya sürülen Sony Walkman'e borçluyuz. İyi ki doğdun Sony Walkman!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.