1 haftada yüzde 30 değer kaybeden bitcoin 10 bin doların altına düştü

Geçtiğimiz haftaya oranla yüzde 30 düşüş yaşayan bitcoin hızlı bir düşüş ile birlikte 10 bin doların altına geriledi.
1 haftada yüzde 30 değer kaybeden bitcoin 10 bin doların altına düştü

Mayıs ayı ile birlikte yükselişe geçen bitcoinin 12 bin 700 dolar seviyelerine kadar çıktığını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştıkFacebook'un yeni kripto para birimi olan Libra'nın tanıtılması ile birlikte daha hızlı bir şekilde yükselen bitcoin, Mayıs ayından bu yana 5 bin 700 dolardan 14 bin dolar seviyelerine kadar çıkmayı da başarmıştı. 

Geçtiğimiz haftaya oranla yüzde 30 düşüş yaşayan bitcoin hızlı bir düşüş ile birlikte 10 bin doların altına geriledi. 9 bin 717 dolara kadar düşen bitcoin şu an için 9 bin 897 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta piyasa değeri 225 milyar dolar seviyelerine kadar bitcoinin şu anki piyasa değeri ise 175 milyar dolar.

Bu düşüşün en büyük nedeni olarak ise Facebook'un yeni kripto para birimi olan Libra'nın tanıtılması ile oluşan etkinin kaybolması olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta 13 bin 879 dolar seviyelerine kadar çıkan bitcoin yaklaşık iki saat içinde önce 13 bin sonrasında ise 12 bin dolara kadar geriledi.

Sadece bitcoinin düşüş yaşamadığını da ekleyelim. Neredeyse tüm altcoinler de bitcoin ile birlikte düşüş yaşadılar. Kripto para pazarının en önemli altcoinlerinden olan Ethereum yüzde 6,13, Ripple, yüzde 4,59 ve Litecoin ise yüzde 7,10 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoinin hızlı bir şekilde yükselmesi ile birlikte kripto para biriminin tekrar 20 bin dolar seviyelerine çıkabileceği konuşuluyordu. Yaşanan bu düşüşün sonucunun ne olacağını ise zaman gösterecek. Bitcoin ile ilgili önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.