Yakın zamanda Apple'dan ayrılan 6 önemli isim

Yakın zamanda Apple'dan toplamda 6 önemli şirket yöneticisi ayrıldı. Bu haberimizde ise yakın zamanda Apple'dan ayrılan 6 önemli isme yakından bakıyoruz.
Yakın zamanda Apple'dan ayrılan 6 önemli isim

Apple'ın efsane tasarımcısı Jony Ive'ın şirketten ayrılacağını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. 20 yılı aşkın süredir Apple'da çalışan Ive, LoveFrom isimli tasarım şirketini kurmak için şirketten ayrılacağını açıklamıştı. Apple'dan ayrılan tek yöneticinin Jony Ive olmadığını da belirtelim.

Yakın zamanda Apple'dan toplamda 6 önemli şirket yöneticisi ayrıldı. Bu haberimizde ise yakın zamanda Apple'dan ayrılan 6 önemli isme yakından bakıyoruz.

Angela Ahrendts

Apple'da perakendeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı (VP) olarak görev yapan Angela Ahrendts'ın geçtiğimiz Şubat ayında şirketten ayrıldığını sizlere aktarmıştık. 8 sene boyunca Burberry'nin CEO'su olarak görev yapan Ahrendts, 2013 yılında Apple için çalışmaya başlamıştı.

Tom Gruber

Siri'nin 3 kurucusundan biri olan Tom Gruber, Apple'ın Siri'yi 200 milyon dolar karşılığında 2010 yılında satın alması ile birlikte şirkete katıldı. Yaklaşık 8 sene boyunca Apple'da çalışan ve popüler sanal asistan Siri'yi geliştirmeye devam eden Gruber, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şirketten ayrıldı.

Gerard Williams III

Apple'dan önce işlemci üreticisi ARM şirketinde çalışan ve ilk iPhone modelinin kullandığı işlemciyi tasarlayan ekip içinde de yer alan Williams, 2010 yılında Apple'a katıldı. Apple'ın kendi işlemcisini üretmek için çalışmalar yapan Williams, 2019 yılının Mart ayında ise şirketten ayrıldı. Williams'ın yerine ise yine daha önce ARM şirketinde çalışan Mike Filipo getirildi. 

Vipul Ved Prakash

Spotlight, Safari ve Siri'ye gücünü veren arama motoru üzerinde çalışmalar yapan Vipul Ved Prakash, Apple'ın 2013 yılında Topsy Labs'i satın alması ile birlikte şirkete katıldı. Prakash'in Tom Gruber ile aynı dönemde yani geçtiğimiz Temmuz ayında şirketten ayrıldığını da ekleyelim.

Jimmy Iovine

Apple Music'ten sorumlu yönetici olarak görev yapan Jimmy Iovine, Apple'ın Beats'i 2014 yılında 3 milyar dolar karşılığında satın alması ile şirkete katıldı. Müzik endüstrisinin önemli isimlerinden olan Jimmy Iovine, 2018 yılının Mart ayında Apple'dan ayrıldı.

Jony Ive

Apple'da Chief Design Officer olarak görev yapan ve 1996 yılından bu yana Apple'ın dizayn takımının başında yer alan Jony Ive, kendi şirketini kurmak için kısa zaman önce Apple'dan ayrılacağını açıkladı. Mac, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch modelleri ve diğer pek çok Apple donanımının tasarımı üzerinde de çalışan Jony Ive, şirketten ayrılmış olsa da bir dizi proje için Apple ile çalışmaya devam da edeceğini de ekleyelim. Bugün The Wall Street Journal’ın paylaştığı bir habere göre ise Jony Ive, Tim Cook'un ürün tasarımına ilgi eksikliği nedeniyle şirketten ayrıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.