Netflix, Neil Gaiman'ın çizgi roman serisi The Sandman'i diziye uyarlıyor

Netflix'in Neil Gaiman ve David S. Goyer’in yapımcılığını üstlendiği The Sandman dizisi için hazırlıklara başladığını hatırlatalım.
Netflix, Neil Gaiman'ın çizgi roman serisi The Sandman'i diziye uyarlıyor

Gelmiş geçmiş en sevilen çizgi roman serilerinden The Sandman, Netflix tarafından diziye uyarlanıyor. Netflix'in Neil Gaiman ve David S. Goyer’in yapımcılığını üstlendiği The Sandman dizisi için hazırlıklara başladığını hatırlatalım.

Neil Gaiman'ın bundan önce Good Omens, American Gods, Stardust gibi kitaplarının dizi ve filme uyarlandığını, yazarın Doctor Who, Eternals gibi yapımlarda da parmağının olduğunu hatırlatalım. Neil Gaiman’ın 1989 yılında DC Comics tarafından yayımlanmaya başlayan çizgi roman serisinden uyarlanacak The Sandman dizisinin yazar kadrosunda, Gaiman ve David S. Goyer ile birlikte Mike Dringenberg, Sam Kieth ve Jack Thorne da bulunuyor. 

Netflix'in The Sandman dizisi için Warner Bros. Television ile dev bir anlaşmaya imza attığı da söylentiler arasında. Gaiman’ın da yapımcıları arasında yer alacağı The Sandman’in DC’nin bugüne kadarki en pahalı dizisi olacağı söyleniyor. Wonder Woman filminin senaristi olarak da tanıdığımız Allan Heinberg, The Sandman dizisinin senaryosunu kaleme alacak ve dizi sorumlusu olacak. 2013 yılında Warner Bros. tarafından duyurulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen The Sandman filminin yapımcısı olan David S. Goyer de Neil Gaiman ile birlikte dizinin yapımcılığını üstlenecek. 

The Sandman'de Kader, Ölüm ve Arzu gibi varlıklardan oluşan Ebediler’in bir parçası olan ve düşler diyarına hükmeden Morpheus’un hikayesi anlatılıyor. 1988–1996 yılları arasında 10 cilt olarak yayınlanan The Sandman, çizgi roman dünyanın kült eserleri arasında yer alıyor.

Netflix ve Warner Bros. Television'ın henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmadığını, dizinin kaç bölümden oluşacağının ve ne zaman yayınlanacağının şu an için belli olmadığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.