Markalar ile ajansları buluşturan platform: Edvido

Mustafa Okan Yavuzşen, Yağız Can ve Mert Osmanoğlu tarafından kurulan Edvido, markaların online bir şekilde en doğru ajansı bulmalarına imkan tanıyor.
Markalar ile ajansları buluşturan platform: Edvido

Şirketlerin reklam, pazarlama ve yazılım ihtiyaçları için kurumsal ajans ve yazılım firmalarıyla buluştuğu marka geliştirme ve dijitalleşme platformu olarak hizmet veren Edvido, 2018 yılının Mart ayında kuruldu. Mustafa Okan Yavuzşen, Yağız Can ve Mert Osmanoğlu tarafından kurulan Edvido, markaların online bir şekilde en doğru ajansı bulmalarına imkan tanıyor.

Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Edvido, ilk etapta projeyi ve şirketi anlayabilmek için kullanıcıya birkaç soru soruyor (Brief oluşturma). Soruların ardından eşleşme algoritması ile bütçe ve hedeflere en uygun ajans ve firmalarla eşleşme sağlanıyor.

İkinci adımda, projeyle ilgilenen ajans ve firmalardan beş tanesi kullanıcı ile iletişime geçiyor. Üçüncü adımda ise kullanıcı ile çalışmak isteyen ajans ve firmaların tamamladığı projeler incelenebiliyor, kurumsal profesyonellerin yorumlarına ulaşılabiliyor.

Son olarak ise ajans ve firmalarla chat uygulaması üzerinden veya telefonla projenin detayları konuşuluyor, toplantı ayarlanıyor ve anlaşmaya varılabiliyor. 2018 yılının Ağustos ayında kullanıma sunulan Edvido, Ekim ayında 50 servis sağlayıcısına ulaştı. 

Edvido aracılığı ile yapılan anlaşmaların toplam tutarı 630 bin TL

Geçtiğimiz Ocak ayında ise haftada 3 Brief oluşturma ortalamasına ulaşan Edvido, Mayıs ayında ise 100 servis sağlayıcıyla her hafta 25 Brief oluşturma ortalamasına ulaşmış oldu. Platform aracılığı ile yapılan anlaşmaların toplam tutarı ise 630 bin TL.

Markaların reklam, pazarlama ve yazılım alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıkan Edvido, eşleşme algoritmasıyla marka-partner uyumunu en yüksek seviyeye çıkararak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Edvido, kullanıcılar için tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Platformda bulunan servis sağlayıcılar ise hizmet verdikleri her kategori için bir abonelik bedeli ödüyor. Gelen Brieflere erişmek için 0 - 9,99 TL arasında bir bedel ödendiğini ve yapılan anlaşmalar üzerinden yüzde 6 komisyon alındığını da ekleyelim.

2019 sonunda her hafta ortalama 100 Brief almayı hedefleyen Edvido, Avrupa ve Güneydoğu Asya operasyonlarına başlamayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.