2019'da oynayabileceğiniz en iyi 10 strateji oyunu

2019 yılında oynayabileceğiniz en iyi 10 strateji oyununa yakından bakıyoruz.
2019'da oynayabileceğiniz en iyi 10 strateji oyunu

Bir döneme damgasını vuran strateji oyunları zaman içinde popülaritesini kaybetse de hala sevilen bir oyun türü olarak karşımıza çıkıyor. Bağımsız oyun geliştiricilerin çoğalması ile birlikte pek çok yeni strateji oyunu da kullanıma sunuldu. Bu listemizde ise 2019 yılında oynayabileceğiniz en iyi 10 strateji oyununa yakından bakıyoruz.

Into the Breach

Çin merkezli bağımsız oyun stüdyosu Subset Games tarafından geliştirilen Into the Breach, geçtiğimiz yıl tanıtılan ve önemli bir başarı yakalayan strateji oyunu. PC, Mac, Linux ve Nintendo Switch platformlarında oynanabilen Into the Breach, sıra tabanlı strateji oyunu sevenler için oldukça başarılı bir alternatif.

XCOM 2: War of the Chosen

Into the Breach ile kıyaslandığında çok daha büyük bütçeli bir oyun olan XCOM 2: War of the Chosen, PS4, Xbox One, PC, Mac ve Linux platformlarına oynanabiliyor. Firaxis Games tarafından Unreal Engine oyun motoru ile geliştirilen XCOM 2: War of the Chosen, 29 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya sürüldü.

Company of Heroes

Modern savaş temalı bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkan Company of Heroes, listemizin en eski oyunlarından. 2006 yılında piyasaya sürülen Company of Heroes, PC ve Mac platformlarında oynanabiliyor. Oyuncular tarafından oldukça sevilen Company of Heroes serisinin 2013 yılında piyasaya sürülen Company of Heroes 2 isimli bir devam oyununa sahip olduğunu da ekleyelim.

Invisible Inc

Kanadalı merkezli bağımsız stüdyo Klei Entertainment tarafından geliştirilen bir strateji oyunu olan Invisible Inc, 12 Mayıs 2015 tarihinde piyasaya sürüdü. Listemizdeki zor oyunlardan biri olan Invisible Inc, PS4, PC, Mac ve Linux platformlarında oynanabiliyor.

Stellaris

Uzay temalı bir strateji oyunu olan Stellaris, Paradox Development Studio tarafından geliştirildi. Kendinize özel bir uzay imparatorluğu kurmanıza imkan sunan Stellaris, 9 Mayıs 2016 tarihinde kullanıma sunuldu. Stellaris'in PC, Mac ve Linux platformlarında oynanabildiğini de ekleyelim.

Civilization 6

Strateji oyunları dendiğinde akla gelen ilk serilerden biri olan olan Civilization, 2016 yılında piyasaya sürdüğü Civilization 6 oyunu ile oldukça büyük bir başarı yakaladı. Firaxis Games tarafından geliştirilen Civilization 6, PC, Mac ve Linux platformlarında oynanabiliyor.

Total War: Warhammer 2

Tıpkı Civilization gibi büyük bir marka olan Total War, yeni oyunu olan Total War: Warhammer 2'yi 2017 yılında piyasaya sürdü. PC ve Mac platformlarında oynanabilen Total War: Warhammer 2, Total War serisinin en iyi oyunlarından biri olarak görülüyor.

Starcraft II: Legacy of the Void

Tıpkı Stellaris gibi uzay ve bilim kurgu temalı bir strateji oyunu olan Starcraft II: Legacy of the Void, Blizzard Entertainment tarafından 10 Kasım 2015 tarihinde piyasaya sürüldü. StarCraft II üçlemesinin üçüncü ve son bölümü olan Starcraft II: Legacy of the Void, PC ve Mac platformlarında mevcut durumda.

Cities Skylines

Skylines Paradox Interactive tarafından geliştirilen bir şehir kurma oyunu olan Cities Skylines, Unity oyun motoru ile geliştirildi. 10 Mart 2015 tarihinde piyasaya sürülen Cities Skylines, PS4, Xbox One, PC ve  Nintendo Switch platformlarında oynanabiliyor.

Darkest Dungeon

Red Hook Studios tarafından geliştirilen ve Merge Games tarafından yayınlanan bir oyun olan Darkest Dungeon, hem strateji hem de RPG oyun türlerinden özellikler barındırıyor. 19 Ocak 2016 tarihinde piyasaya sürülen Darkest Dungeon, PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformlarında mevcut. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.