SpaceX, 300 milyon dolar yatırım arıyor

Paylaşılan bilgilere göre SpaceX, yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım arıyor.
SpaceX, 300 milyon dolar yatırım arıyor

Geçtiğimiz Mayıs ayının son günlerinde SpaceX'in Starlink projesinin 60 uydusunu Falcon 9'la uzaya gönderdiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan SpaceX, oldukça büyük bir yatırım arayışında. Paylaşılan bilgilere göre SpaceX, yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım arıyor.

CNBC'nin paylaştığı bilgilere göre hisse başında 214 dolardan 314,2 milyon dolarlık bir yatırım arayan SpaceX, eğer bu yatırımı alabilirse 2019 yılında toplamda 1,33 milyar dolar yatırım almış olacak. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında roket girişimi SpaceX'in 500 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 30,5 milyar dolara çıkardığını sizlere aktarmıştık.

Şu an için SpaceX tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. SpaceX'in uzaya gönderdiği uydular ile para kazanmayı hedeflediğini ve şirketin CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda 2019 yılı için yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini da hatırlatalım.

SpaceX para kazanan bir şirket olsa da büyük miktarlarda para harcadığını da unutmamak gerekir. SpaceX'in Starlink projesinin ana amacı 12 bin uydu ile dünyanın etrafını sararak tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamak. Buradaki ana sorun ise uzaya 12 bin uydu göndermenin oldukça maliyetli olması. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.