Popüler fotoğraf paylaşım sitesi imgur, 20 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan imgur, 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Popüler fotoğraf paylaşım sitesi imgur, 20 milyon dolar yatırım aldı

İlk olarak 2009 yılında karşımıza çıkan popüler fotoğraf paylaşım sitesi imgur, 2014 yılının Nisan ayında Andreessen Horowitz'den 40 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan şirket, 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Daha önce Ripple'ın CTO'su olarak da görev yapan Stefan Thomas tarafından kurulan İçerik oluşturucular için mikro ödeme aracı olarak hizmet veren San Francisco merkezli Coil girişiminden 20 milyon dolar yatırım alan imgur, yapılan anlaşma ile birlikte Coil'in ödeme altyapısını platformuna ekleyecek.

Paylaşılan bilgilere göre imgur'un aylık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve bu kullanıcılara Coil ile ödeme altyapısı sunulacağını da ekleyelim. imgur'un 2009 yılında kurulduğunun altını çizen imgur kurucusu ve CEO'su Alan Schaaf, 10 yılda en büyük ve en olumlu çevrimiçi topluluklardan birini oluşturduklarını da belirtti.

Yapılan anlaşma ile birlikte Coil kurucusu ve CEO'su Stefan Thomas'ın imgur'un yönetim kuruluna katılacağını da ekleyelim. Alan ile tanıştıklarında web için bir tutku paylaştıklarını ve bugün karşılaştıkları zorlukların üstesinden nasıl gelebileceklerini anladıklarını dile getiren Coil kurucusu ve CEO'su Stefan Thomas, imgur'un milyonlarca hayranına ve içerik oluşturucusuna güç katacak bu iş birliği için mutlu olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.