Popüler fotoğraf paylaşım sitesi imgur, Andreessen Horowitz'den 40 milyon dolar yatırım aldı

Popüler fotoğraf paylaşım sitesi imgur, Andreessen Horowitz'den 40 milyon dolar yatırım aldı

Alan Schaaf, popüler fotoğraf paylaşım sitesi Imgur'u 2009 yılında Ohio Üniversitesi'nde öğrenciyken, Reddit kitlesi için bir hediye olarak tasarlamıştı. Aradan geçen beş yıl sonunda Imgur, bugün 650 milyondan daha fazla fotoğrafın bulunduğu karlı bir şirkete dönüştü. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarla işbirliği sayesinde Imgur, viral fotoğraflar için akla gelen ilk adreslerden biri haline getirdi.

Bunun sonucunda da şirket bugün çoğunluğu Andreessen Horowitz'den olmak üzere toplam 40 milyon dolar tutarından birinci tur yatırımı aldı. Imgur'un yatırım turuna katılan ikinci isimse yabancı değil, Reddit. Şirkete küçük bir yatırım yaptığı bilinen Reddit'in tura ne kadarlık katkıda bulunduğu henüz açıklanmadı. Yatırımın, sonunda, Imgur ve Reddit arasında, bunca yıl sonra ilk defa resmi bir bağ kurulmuş oldu. Reddit'in kamuoyuna duyurulan bu ilk anlaşmasından sonra, iki şirketin ortak projeler üzerinde çalışması bekleniyor.

imgur ekran

TechCrunch haberine göre, Imgur'un aylık 130 milyon tekil ziyaretçisi var ve şirket, yatırımcısı Andreessen Horowitz'in danışmanlığında bundan daha fazla değer yaratmak istiyor. Imgur aldığı yatırımla öncelikle büyümeyi hedefliyor. Bunun için üç temel geliştirme hedefi var: İçerik keşfi, mobil geliştirme ve daha iyi reklamlar.

Imgur, kullanıcılarının en popüler fotoğrafların yanında, kendilerine en ilginç gelen kategorileri de görmelerini sağlayacak bir güncellemeyi  önümüzdeki bir ay içinde yapmayı planlıyor. Imgur'un trafiğinin yüzde 30'u mobilden geliyor ve buradaki deneyim masa üstünden çok da farklı değil. Imgur işin mobil kısmında da kullanıcı deneyimini geliştirmeye niyetli. 40 milyon dolarlık yatırımın, bunların dışında şirketin reklam platformunun geliştirmesinde kullanılacağı söyleniyor haberde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.