Netflix, masaüstü için pop-out video oynatıcısını test ediyor

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformlarından Netflix, iş yaparken bile dizi ya da film izlemenize olanak sağlayacak olan yeni pop-out video oynatıcısı özelliğini test ediyor.
Netflix, masaüstü için pop-out video oynatıcısını test ediyor

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformlarından Netflix, iş yaparken bile dizi ya da film izlemenize olanak sağlayacak olan yeni pop-out video oynatıcısı özelliğini test ediyor. Video oynatıcının iOS ve macOS'ta desteklenen herhangi bir web sitesi veya uygulama için kullanabileceğinize benzer bir pop-out video oynatıcısı olacağını belirtelim.

Pop-out oynatıcıyı kullanmak için ekranın altında bulunan butona tıklamanız yeterli olacak. Akabinde videoyu ekranınızın herhangi bir yerine sürükleyip bırakabilecek ve bir yandan işinizi yaparken diğer taraftan dizi ya da filmi izleyebileceksiniz. Altyazılar desteğinin henüz bu özellik ile çalışmadığını, ancak oynatıcının yeniden boyutlandırılabileceğini belirtelim. Pop-out oynatıcı, Netflix’in kendi entegrasyonu gibi görünecek. Safari’de veya Chrome gibi tarayıcılardaki mevcut resim içinde resim desteğini ise kullanmayacak.

Netflix, Engadget'a yaptığı açıklamada bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu söyledi. Ancak bunun kullanıcılar için gerçekten faydalı bir özellik olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Kullanıcı tarafında olumlu olan bir özellik, Netflix'in kendisi için de oldukça faydalı. Zira içeriklerin daha fazla izlenmesine direkt olarak olanak sağlanmış olacak. Netflix bunu zaten yerleşik sistem araçlarını kullanarak iOS ve Mac kullanıcılarına sunabilir, ancak telif hakkı koruması için büyük olasılıkla kendi oynatıcısını kullanma yoluna gidiyor. Netflix'in Windows PC'ler ve Mac'ler için nasıl bir ayrım yapacağı ise şimdiden merak konusu.

Pop-out oynatıcı özelliği için Netflix tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da böyle bir özelliğin tüm kullanıcılar için kısa süre içerisinde aktif edileceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.