Elon Musk, insanların şimdiden Mars için yer ayırtabileceğini söyledi

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, SpaceX'in Mars'a gitmek için tasarladığı bir roket olan Starship'in gelişimini hızlandırdığını açıklayan bir tweet attı.
Elon Musk, insanların şimdiden Mars için yer ayırtabileceğini söyledi

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, SpaceX'in Mars'a gitmek için tasarladığı bir roket olan Starship'in gelişimini hızlandırdığını açıklayan bir tweet attı. Ayrıca, Starship yörüngeden döndükten sonra insanların Mars için yer ayırmaya başlayabileceklerini söyledi.

Starship'in SpaceX'in bir gün insanları ay ve Mars'a götürebileceği ve uyduları yörüngeye sokabileceğini söylediği, milyarlarca dolarlık, 180 metre yüksekliğinde bir roket olduğunu hatırlatalım. Ayrıca Starship, SpaceX'in Super Heavy adı verilen bir güçlendiriciyi içeren, tamamen yeniden kullanılabilen Big Falcon Rocket sisteminin bir parçası. SpaceX şu anda, Teksas'ta bulunan Starship için çeşitli testleri gerçekleştiriyor. 

Musk daha önce, Starship'in 2020'ye kadar yörüngeye fırlatılma şansının yüzde 60 olduğunu söylemişti. Elon Musk ayrıca, 2022'ye kadar Mars için bir kargo görevi görmesini ve 2024'de orada bir ekip çalışması yapmak istediğini de söyledi. Aralık ayında Musk, SpaceX'in Teksas Boca Chica'daki tesisinde prototip bir uzay gemisinin inşasını tweetledi. 

Gerçekten Mars'a gidip gidemeyeceğimiz henüz belli olmasa da Twitter hesabını kapattığını söyledikten günler sonra yeniden tweet atmaya başlayan Elon Musk'a bu konuda güvenmek ne kadar doğru olur, bilinmez.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.