Bitcoin 15 ay sonra 10.000 dolar barajını aşarak hızla 11.000 dolara dayandı

Bitcoin bugün itibariyle psikolojik bir sınır olan 10.000 dolar barajını aştı.
Bitcoin 15 ay sonra 10.000 dolar barajını aşarak hızla 11.000 dolara dayandı

Geçtiğimiz bir kaç ay kripto para piyasası için oldukça hareketli ve heyecanlı geçti. 20.000 dolar seviyelerinden yaşanan büyük düşüşten sonra ilk defa 4 aydır çok ciddi düşüşler yaşamadan yükselen Bitcoin bugün itibariyle psikolojik bir sınır olan 10.000 dolar barajını aştı.

Bitcoin barajı aşmakla kalmadı olağanca bir hızla 10.950 dolar seviyesine ulaştı. Son 24 saat içerisinde %12'ye yakın bir yükseliş anlamına geliyor. 

Bitcoin'in yükselmeye başladığı dönemi Mart ayı olarak baz aldığımı zaman piyasa hacminde de ciddi bir artış olduğunu görebiliyoruz. Coinmarketcap verilerine göre Mart ayında Bitcoin market hacmi 69 milyar dolar civarındayken 15 ayın zirvesi diyebileceğimiz bugün hacim 195 milyar dolar civarında. Buradan yola çıkarak piyasaya olan ilginin tekrar artmaya başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. 

Bitcoin'in yaşadığı yükseliş altcoinlerin ciddi düşüşler yaşamasına neden oldu. Geçtiğimiz yıllardaki yükselişleri incelediğimiz zaman Bitcoin'in bu kadar hızlı yükselmesi altcoinlerde benzer etkiler yapmış olsa da altcoinlerin Bitcoin değerinin düştüğünü, dolar olarak değerinin artışlar yaşadığını unutmamak gerekiyor.

Bitcoin'in dinlenmeye veya düzeltmeye başladığı zamanlarda ise yüklü miktarda paranın altcoinlere aktığını da deneyimledik. Bu yükseliş trendinde de benzer bir şey yaşanacak mı hep beraber göreceğiz. Yine Coinmarketcap verilerine göre bitcoin dışındaki kripto paraların hacmi Mart 2019 tarihinden beri 90 milyar dolar değerinde artış göstermiş. 

Kripto para piyasasının şu anki hacmi 326 milyar dolar ve Bitcoin bu miktarın %59.4'üne sahip. 2017 yılında yaşanan yükselişe benzer bir trend mi başladı bilinmez fakat Bitcoin yatırımcılarının şu anda oldukça mutlu olduğu aşikar. Google trends aramalarına baktığımız zaman "Bitcoin" aramaları Türkiye'de yine yükselişe geçmiş. Önemli bir gösterge olmamakla beraber arama hacminde meydana gelen artışı nasıl değerlendireceğiniz size kalmış. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.