Birkaç satır kod ile sitenizde karanlık modu aktif edin: Darkmode Widget

Bu kütüphane ile web sayfanıza ekleyeceğiniz 2-3 satır kod parçası ile karanlık mod özelliğini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Birkaç satır kod ile sitenizde karanlık modu aktif edin: Darkmode Widget

Kullanım kolaylığı ve göz yormayan bir görünüm sağlayan karanlık mod hayatımıza girdiğinden beri kullanıcılar tarafından çok sevildi ve bir çok uygulama ve birçok işletim sistemi karanlık modu sistemlerine entegre etmeye başladı.

Bağımsız geliştirici Sandoche Adittane de web geliştiriciler için kolaylıkla entegre edilebilen bir kütüphane geliştirmiş. Bu kütüphane ile web sayfanıza ekleyeceğiniz 2 3 satır kod parçası ile karanlık mod özelliğini aktif hale getirebiliyorsunuz.

Kodu test etmek amacıyla kendi kişisel web sayfamda da denedim ve oldukça başarılı bir sonuç verdi. Tabi ki tamamen renkleri ayarlayamadı ve CSS üzerinde font renkleriyle oynamam gerekti fakat bu işlem de çok uzun sürmedi. Karanlık mod aktifleştiğinde kütüphane, web sayfanızdaki body etiketine "darkmode--activated" isimli bir sınıf ekliyor. Bu sınıfı CSS kütüphanesinde istediğiniz element için düzenlediğinizde başarılı bir sonuç alabiliyorsunuz.

Kütüphane "mix-blend-mode" CSS özelliğini kullanıyor. Bu sebeple bütün tarayıcılarda doğru çalışmayabilir bunu da eklemekte fayda var. Uyumlu tarayıcılar için bu adresi kontrol edebilirsiniz.

Siz de kütüphaneyi test etmek, denemek isterseniz https://github.com/sandoche/Darkmode.js adresinden daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.