Netflix üyelik paketlerine zam yaptı

Fiyat politikasında yeniden düzenlemeye giden Netflix, Türkiye'nin de dahil olduğu 20 Avrupa ülkesinde üyelik fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.
Netflix üyelik paketlerine zam yaptı

Netflix, 20 Avrupa ülkesinde fiyatlarına üyelik fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. Söz konusu 20 Avrupa ülkesine Türkiye'nin de dahil olduğunu ve ülkemizdeki fiyatlara zam yapıldığının altını da çizelim. Gelen yeni zam ile birlikte 15,99 TL olan giriş seviyesi aylık üyelik paketinin fiyatı 17,99 TL, 27,99 TL olan standart aylık üyelik paketinin fiyatı 29,99 TL ve son olarak 39,99 TL olan özel aylık üyelik paketinin fiyatı ise 41,99 TL oldu.

Aslında fiyatlarda artış yeni değil. Geçtiğimiz Mart ayında yaptığı testle fiyatlarda değişiklik sinyali veren Netflix pakete bağlı artışlarla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bunun üzerine bir açıklama yayınlayan Netflix Türkiye, herhangi bir zam olmadığını ve bir test yaptıklarını duyurdu. Üyelerinin Netflix'e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ettiklerini dile getiren Netflix Türkiye, amaçlarının Netflix üyelik ücreti politikasının doğruluğundan emin olmak olduğunu da belirtmişti.

Netflix üyelik paketleri ve fiyatları

Tek ekranda kullanıma izin veren HD kalite sunmayan Temel Plan yeni fiyatla birlikte 17,99 TL oldu. Standart Plan olan ve HD kalite ile aynı adna 2 kullanıcının izlemesine olanak tanıyan paket 29.99 TL oldu. 4 kullanıcının aynı anda Ultra HD kalite ile izlemesine olana tanıyan Özel Plan ise 41.99 TL oldu.

En düşük pakete en yüksek zam

Kısacası her paket için 2 TL zam uygulanmış durumda. Mart ayında test edilen fiyatlarla kıyaslandığında uygulanan zammın daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada belirtelim yeni fiyatların 20 Haziran Perşembe günü yani bugün.

Fiyat artışlarında dikkat çeken nokta ise en düşük pakete yüzde 15 zam gelirken en pahalı pakete gelen zam yüzde 5'te kalmış. Görünen o ki Netflix ilerleyen süreçte paket fiyatlarını birbirine yakın tutarak kullanıcıların bir üst pakete geçmeye teşvik edecek. Veya bir başka açıdan tek bir hesap üyeliği ile arkadaşlar arası hesap paylaşımını artıracak.

Netflix’ten yapılan açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi: “Dünya genelinde yaratıcı topluluklarla birlikte çalışıyor, nitelikli yapım ve filmlere odaklanıyoruz. Hem yeni dizi ve filmlere hem de ürünümüzü geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ciddi yatırımlar nedeniyle zaman zaman üyelik ücretlerimizi yeniden düzenliyoruz. İçeriklerimizi mümkün olduğunca çok sayıda kişinin izleyebilmesi için fiyat değişikliğini minimumda tutmaya özen gösterdik”.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.