İkinci el pazar yeri Gardrops, 1 yıl içinde 4 kat büyüdü

Paylaşılan bilgilere göre 2,3 milyon kullanıcıya sahip ve son 1 yıl içinde 4 kat büyüyen Gardrops, trafiğinin yüzde 95’ini Android ve iOS platformlarında yer alan mobil uygulamaları üzerinden alıyor.
İkinci el pazar yeri Gardrops, 1 yıl içinde 4 kat büyüdü

Kadınlara özel ikinci el kıyafet satış ve takas girişimi olarak ilk kez 2016 yılında karşımıza çıkan Gardrops, son 1 yıl içinde yaşadığı büyüme ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Hatırlatmak gerekirse bireysel kullanıcıların giymediklerini sattığı ve uygun fiyatlarla ürün satın alabildiği bir elektronik ticaret sitesi olan Gardrops, üyelerinin ürünler çevresinde sohbet etmelerini sağlayan bir sosyal olarak da hizmet veriyor.

Paylaşılan bilgilere göre 2,3 milyon kullanıcıya sahip ve son 1 yıl içinde 4 kat büyüyen Gardrops, trafiğinin yüzde 95’ini Android ve iOS platformlarında yer alan mobil uygulamaları üzerinden alıyor. Platform içinde 12 milyon aktif ürün barındıran Gardrops'a her gün 55 bin yeni ürün de ekleniyor. Gardrops’ta aylık olarak 200 bin alışveriş yapıldığını da ekleyelim.

Platform içinde en çok satılan ürünler çanta, ayakkabı, üst giyim ve abiye elbiseler olurken en çok tercih edilen markalar ise Zara, Mango ve Bershka oldu. En çok siyah renkli ürünler satılırken, en çok ürün eklenen gün Pazar ve en çok satış yapılan gün ise Çarşamba oldu.

Paylaşılan bilgilere göre aktif bir Gardrops kullanıcısının platformdan aylık ortalama 450 TL kazanıyor. Gardrops her ay 50 ton ürünü tekrar kullanıma dahil ederek, çevre bilinci boyutunda önemli bir sosyal sorumluluğu da yerine getiriyor. 

2015 yılında kurulan, Hakan Baş ve Sina Afra tarafından 1 milyon TL yatırım alan girişimin CEO’su Ertuğrul Özpolat ise 2019 sonunda aylık 300 bin işlem seviyesine ulaşacaklarını, ayrıca yeni açılımları için önümüzdeki dönemde yatırım turu planladıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.