Getir'in kurucu ortağı Mert Salur'dan sporculara özel giyim önerisi veren uygulama: Tavan

Tavan, dünyadaki 100 milyondan fazla sporcuya hava durumu bazlı ve kişiye özel giyim önerisi veren bir uygulama olarak faaliyet gösteriyor.
Getir'in kurucu ortağı Mert Salur'dan sporculara özel giyim önerisi veren uygulama: Tavan

Özellikle koşucular ve bisikletçiler gibi açık hava sporcuları, yapacakları spordan önce ne giyeceklerine karar vermek için sıklıkla havayı kontrol ederler. Ancak herhangi bir sporla uğraşmadığımız zamanlarda bile ne giyeceğimize sadece hava durumuna bakarak karar vermek yeterince zorken, sıcaklık, rüzgar, nem ve hava olaylarının önemli etkenler olarak karşımıza çıktığı sporlarda bu kimi zaman daha zor hale geliyor. Yerli bir girişim olan Tavan ise, sporcuların bu konuda verecekleri kararları kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Tavan nedir?

Tavan, dünyadaki 100 milyondan fazla sporcuya hava durumu bazlı ve kişiye özel giyim önerisi veren bir uygulama olarak faaliyet gösteriyor. Mevcut düzende sporcular hava durumuna bakarak giyimlerine kendileri karar veriyorlar, ancak bu kararların yüzde 74’ünde bir yanılgı ve mutsuzluk söz konusu demek mümkün. Tavan, makine öğrenimi ile birlikte sporcuya bulunduğu hava şartları ve spor dalına yönelik ihtiyacı olanı tam olarak söylüyor. Ayrıca öneri sonrası kullanıcıdan geri bildirim alarak, onun algoritmasını daha iyi hale getiriyor. Böylelikle "tek beden, tek formül" yanılgısı ortadan kalkmış oluyor.

Tavan, tamamen dijital olduğu için de tüm dünyada aktif olarak kullanılabiliyor.

100 bin dolar tohum yatırım

Ocak 2019'da Getir'in kurucu ortağı Mert Salur tarafından hayata geçirilen Tavan, şu anda 5 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Uygulamanın üç ay içerisinde yazılıp yayına aldığını da belirtelim. 100 bin dolar tohum yatırım alan Tavan'ın şu anda bir gelir modeli bulunmuyor. Girişim gelecek hedefini sporcu yoğunluğu olan bir ülkede ivmelenme yakalamak, ardından Series A yatırımı almak ve daha fazla büyümek olarak açıklıyor.

Tavan'ı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.