Ericsson, 5G ile ilgili Mobilite Raporu'nu yayınladı

5G teknolojisi konusunda çalışmalar yapan en önemli firmalardan biri olan Ericsson, Ericsson Mobilite Raporu'nu yayınladı.
Ericsson, 5G ile ilgili Mobilite Raporu'nu yayınladı

Teknoloji dünyasının en heyecan verici konularından biri olan 5G teknolojisi ile ilgili yeni bir rapor yayınlandı. 5G teknolojisi konusunda çalışmalar yapan en önemli firmalardan biri olan Ericsson, Ericsson Mobilite Raporu'nu yayınladı.

5G’ye olan ilgi dünya genelinde hızla artığını belirten Ericsson, henüz erken evrede çok ciddi bir ivme yakalayan bu ilgi sonucunda 2024 yıl sonuna kadar ekstra 400 milyon mobil geniş-bant aboneliğinin gerçekleşeceğini öngörüyor.

Ericsson Mobilite Raporu’nun 2019 Haziran sayısında 5G aboneliklerinin 1,9 milyara ulaşacağı belirten Ericsson, bu rakamı 2018’in Kasım ayında yayınlanan raporda 1,5 milyar olarak açıklamıştı. Kısacası 5G’ye olan ilgideki artış, abonelik tahminlerinde yüzde 27’lik bir artışa neden oldu.

2024 yılı sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 45’inin 5G kapsama alanında olmasını bekleyen Ericsson, bu oranın frekans paylaşım teknolojisinin 5G kurulumunu LTE (4.5G) frekanslı bantlarda mümkün kılmasıyla yüzde 65’e kadar yükselebileceğini de raporunda belirtti.

5G adaptasyonunu hızlandıran en önemli faktörlerden birinin çip ve cihaz tedarikçilerinin taahhütleri olduğunu paylaşan Ericsson, ana spektrum bantlarına uyumlu akıllı telefonların bu yıl içinde piyasaya sürülmüş olacağını da dile getirdi. 5G cihazlarındaki artışın da etkisiyle, 2019 sonuna kadar dünya genelinde 10 milyonun üzerinde 5G abonesi olacağı tahmin ediliyor.

5G’ye en hızlı adapte olacak pazar Kuzey Amerika!

Ericsson’un Mobilite Raporu’na göre 5G’ye en hızlı adapte olacak pazar ise Kuzey Amerika gibi görünüyor. Kuzey Amerika’daki 5G abone oranının 2024 sonuna kadar yüzde 65 seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor. Kuzey Amerika’yı yüzde 46’lık oran ile Kuzey Doğu Asya ve yüzde 40’lık abonelik oranıyla Avrupa takip edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama paylaşan Ericsson’un Şebekelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fredrik Jejdling, 5G'nin kelimenin tam anlamıyla hayata geçmeye başladığını dile getirdi. 5G’nin tüm faydalarının hayata geçebilmesinin teknoloji, regülasyon, güvenlik ve endüstri paydaşlarının birlikte yol alacakları sağlam bir ekosistemin kurulmasıyla ile mümkün olabileceğini de belirten Jejdling, 5G'nin insanların günlük yaşamlarında, iş hayatlarında son derece olumlu etkiler yaratacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.